E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSanal ortamda fiyat şişti---

Sanal ortamda fiyat şişti

Sanal ortamda fiyat şişti
01 Ocak 2012 - 10:13 borsagundem.com

Tamer Özyurt yüksek fiyatlarla pazarlanan ve satıldı denilen projelerin aslında satmadığına inanıyor.

Piyasanın gerçeğinin farklı, sanal ortamının farklı işlediğini düşünüyor Tamer Özyurt. Yüksek fiyatlarla pazarlanan ve satıldı denilen projelerin aslında satmadığına inanıyor. Kanıt olarak da 1 yıl sonra başlatılan kampanyaları gösteriyor. Bir başka kanıtı da memleket gerçeği dediği ve fiyat seviyesini belirleyen kesim diye nitelediği asgari ücretli...

Bu yıl onun için oldukça yoğun geçecek gibi görünüyor. Kendi deyişiyle C-gelir grubu için üretmekten mutlu olan, üstelik hayalini bile kuramayanları ev sahibi yapıp da hem hayır duası almak hem de kendi hayatını devam ettiriyor olmak çok insana kısmet olmaz. Ama, ‘Bunu da yapabiliyorum’ demek için AB?gelir grubu için 1.500 konut üretecek. C?gelir grubunu ihmal etmeyip onlara da 1.000 konut yapmayı da planlıyor.
Tamer Özyurt, Özyurtlar Şirketler Grubu’nun sahibi. Konut üretiminde daha çok NMerkez markasıyla tanınıyor. 12 yaşında hayatı, işi ve yine kendi deyişiyle güvenin para ettiğini Tahtakale’de öğrenen Özyurt, İstanbul piyasasında fiyatların olması gerekenin üstünde olduğunu düşünen nadir isimlerden.?Tespitini örneklerle destekliyor: “Her şey sanal. Metrekaresi 8-10 bin dolara ev pazarlayıp ‘yüzde 90’ını sattık’ diyorlar. Ama, 1 yıl sonra öyle kampanyalar yapıyorlar ki, satamadıkları ortaya çıkıyor. Piyasa gerçeğini, memleketin yüzde 70’ini temsil eden asgari ücretli belirler. O alamıyorsa olay bitmiştir.”
Başka ilginç tespitleri de var. Kentsel dönüşümde havuz sistemi gibi. Arz fazlası olan müteahhitler buraya konut atacak. Dönüştürülecek yerlerdeki halk, buradan konut seçecek. Ederi fazlaysa ödeyecek yok değilse burası yeni adresi olacak.
Sadece iş ve mesleği değil, yaşamın farklı boyutlarından da konuştuk. Sükûnet için Kaz ?Dağları’na kaçışını, ama serotonin için iş merkezindeki çalışma odasındaki spor aletleriyle haftada beş günden, birer saat spor yapmasını... NECLA Ç. UNUTMAZ / Emlak Pazarı/ Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)