E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSami Uslu görevden alındı---

Sami Uslu görevden alındı

Sami Uslu görevden alındı
11 Şubat 2014 - 20:57 borsagundem.com

İzmir Emniyet Müdürü Sami Uslu görevden alındı

Uslu'nun yerine Celal Uzunkaya, İzmir Emniyet Müdürü olarak atandı. Uslu 1 ay önceki 'Emniyet Müdürleri Kararnamesi'yle Ali Bilkay'ın yerine İzmir'e atanmıştı.

BİR AY ÖNCE ATANMIŞTI

“Büyük rüşvet” operasyonunun ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne 8 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi”yle atanan Sami Uslu görevden alındı. Uslu, Kastamonu Emniyet Müdürü görevini yürütürken kararnameyle Ali Bilkay’ın yerine İzmir’e atanmıştı. Görevden alınan Sami Uslu, Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı’na getirildi.

İZMIR’E UZUNKAYA

Sami Uslu’nun yerine İzmir’e Celal Uzunkaya atandı. Uzunkaya, 2009 yılında İzmir’de kendisini muhbir ve MİT görevlisi olarak tanıtıp çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen çete lideri İrfan Erbarıştıran ile bağlantısı olduğu iddiasıyla o dönem yürüttüğü Emniyet Genel Müdürlüğü yardımcılık görevinden alınarak yargılanmıştı. Uzunkaya, “örgüte yardım etmek” ten 3 ay 10’ar gün hapis cezasına çarptırılıp, daha sonra aldığı ceza ertelenmişti. Uzunkaya, ayrıca “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçundan 5 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Uzunkaya’nın da yargılandığı davanın isimsiz ve imzasız bir ihbar mektubuyla açıldığı daha sonra ortaya çıkmıştı. Uzunkaya o dönem emniyet içindeki paralel bir yapının kendilerine komplo kurduğunu belirtmiş, isimsiz ve imzasız bir ihbar mektubuyla birçok sahte delil üretilerek bu davanın içine sokuldukları iddiasında bulunmuştu.

YEŞİL’İ YAKALAYACAKTIK

Uzunkaya o dönem yaptığı savunmada Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunarak, Yeşil’in yaşadığını ima ederek Yeşil’e ilgi çalışma yürütürken kendisiyle ilgili bu iddiaların ortaya atıldığını ve dava açıldığını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • as11 Şubat 2014 22:46

    yerine gelenin fetoşçu olmadığı ne malum,ahtapot gibi,ayrık gibi,on yıl boyunca heryer bunlara verilmiş,ayıklamakla bitmez.

  • dlbyz11 Şubat 2014 21:04

    ihtiyaca binayen değişim yazık oluyor karabulutlar yağmurla gelir yağmurla gider bunlar sanal darbeci darbe sanalda olsa kansız gitmez kan akıyor umarım sel olmaz