E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona virüse atıfla "Bu salgını (Kovid-19) iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz." dedi.
Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen ve Kovid-19 vaka sayısının dünya genelinde 22 milyonu, can kaybının da 780 bini geçtiği bilgisini paylaşarak konuşmasına başlayan Ghebreyesus, koruyucu önlemlerin önemini anlattı.
Koruyucu ekipmanlarla ilgili dünya genelinde yaşanan yolsuzluklara değinen DSÖ Genel Direktörü, bu durumu, "cinayet eksenli yolsuzluk" olarak tanımladı.
Salgında sadece vaka ve ölüm sayısının önemli olmadığını anlatan Ghebreyesus, ayrıca hastaneye yatış ve yoğun bakım hastalarının sayısında artış olduğunu, bunun sağlık sistemleri üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu ve diğer sağlık hizmetlerinin aksadığına dikkati çekti.
Bu arada Batı Avrupa ülkelerinde özellikle son haftalarda salgın yeniden yükselişe geçti. Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'da günde binlerle ifade edilen artışların ardından ikinci dalga endişeleri artmış durumda.
Ghebreyesus, isim vermeden Batı Avrupa'ya dikkati çekti ve dünyada birkaç ülkede çok az veya hiç iletimin olmadığı uzun bir dönemden sonra salgının yeniden yükselişe geçmesine işaret etti. Yetkili, ülkelerin toplu vakaları hızlı bir şekilde belirleyip önlem almasının hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.
Ayrıca DSÖ lideri, 12 yaşın üzerindeki çocukların da yetişkinlerle aynı maske kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı.
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Kovid-19 aşısı bulunacağının garantisi yok
Aşı bulunana kadar hiçbir ülkenin mevcut durumu sürdüremeyeceği uyarısında bulunan Adhanom Ghebreyesus, şöyle konuştu:
"Aşı hayati bir araç olacak ve mümkün olan en kısa sürede aşı bulunmasını umuyoruz. Ancak bir aşımızın olacağının da garantisi yok ve aşımız olsa bile bu pandemiyi tek başına sona erdirmeyecek. Hepimiz şu an sahip olduğumuz araçları kullanarak bu virüsü kontrol etmeyi ve yönetmeyi öğrenmek zorundayız. Kendimizi ve birbirimizi güvende tutmak için günlük yaşamlarımızda gerekli olan düzenlemeleri yapmalıyız."
"Ülkeleri kapatmak uzun vadeli çözüm değil"
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, salgını bastırmak için "ülkelerin kapatılmasının" sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı azaltacağını belirterek, "Fakat, kapatmalar hiçbir ülke için uzun vadeli bir çözüm değil. Yaşam ve geçim kaynakları arasında veya sağlık ile ekonomi arasında seçim yapmamıza gerek yok. Bu yanlış bir seçimdir. Aksine salgın, sağlık ve ekonominin birbirinden ayrılamaz olduğunu bize hatırlatıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Ghebreyesus: Teknoloji avantajımız var, iki yıldan kısa sürede bitirmeyi umuyoruz
Konuşmasının son bölümünde 1918'de ortaya çıkan ve İspanyol Gribi olarak isimlendirilen salgının iki yılda sona erdiğini anımsatan Ghebreyesus, "Küreselleşme, yakınlık ve bağlılık gibi dezavantajlarımız var. Fakat gelişmiş teknoloji gibi bir avantajımız var. Dolayısıyla salgını iki yıldan daha kısa bir sürede bitirmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı.
Brezilya'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 1054 kişi öldü
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı
Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 172 bini aştı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
O zaman aşı ile birlikte hayat mucadelesine devam etmeyi öğrenicez sanırım. Çalışma ve diğer işlerimize devam edicez ancak hijyen ve maske onlemleri alıcaz, diğer gunluk islerimize de devam edicez, kalabalık ortamlara ve kapalı mekanlara gitmemeye dikkat edicez. Birde şu çıkan aşı ilaçları ike birlikte iyi geldiği soylenen ilaçlar ağır hastalara uygulanırsa sanırım vefat etme oranı herhalde 1-2 li rakamlara kadar düşer
A. Ghebreyesus'un aşı bulunamasa bile 2 yılda Covid-19 biter demesi, yanacak ağaç kalmayınca orman yangını biter gibi olmuş.
Rüyanızda görürsünüz ancak bittiğini,asla eskisi gibi olmayacak hayat.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (16:57)