E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yetkililer, sahte paraların daha çok pazarlar ve alışveriş merkezlerinde görüldüğünü ifade ediyor.
Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), son zamanlarda 50 ve 100 liralık kâğıt paraların sahtelerini ele geçirmeye başladı. Merkez Bankası ile de koordineli yürütülen çalışmalar kapsamında yüklü miktarda sahte para ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, kalpazanların en fazla rağbet gösterdiği banknot, 50 ve 100 lira. 200 lira ise hem vatandaşın hem de esnafın alırken güvenlik özelliklerine dikkat etmesi nedeniyle fazlaca tercih edilmiyor. Merkez Bankası yetkilileri Türk Lirası banknotların güvenlik özelliklerinin fazlaca olduğuna dikkat çekerek buna dikkat edilmesi uyarısında bulunuyor. Bankaya yakın kaynaklar, düşük kupürlü paraların daha çok pazarların yanı sıra taşrada daha sık piyasaya sürüldüğüne dikkat çekerken, büyük kupürlü banknotların ise son dönemde alışveriş merkezlerinde görülmeye başlandığını ifade ediyor.
Enflasyondaki artışın da etkisiyle kalpazanların en gözde sahte banknotlardan biri haline gelen 20 liralıkların üretimi ise devam etmesine rağmen bir miktar yavaşladı. KOM'un 2011 yılı verileri henüz netleşmese de önceki yılki rakamlarına göre Türkiye'de en fazla sahtesi üretilen para birimi Türk Lirası, ikinci sırada ABD Doları ve Euro yer alıyor. En fazla sahtesi üretilen banknot değerler ise 50 TL olarak öne çıkıyor. Sahte banknotların basımında ise Ankara ve Diyarbakır dikkat çekiyor. Üç yıl önce tanışılan Türk Lirası banknotlarda değişim ise tamamlandı. Piyasada bulunan kâğıt paranın yüzde 99'u TL'den oluşuyor.
zaman
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (00:32)