E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıŞahinleşemeyen tutanaklar---

Şahinleşemeyen tutanaklar

Şahinleşemeyen tutanaklar
21 Mayıs 2014 - 08:31 borsagundem.com

Fed tutanakları bugün yayımlanacak. Tutanakta geçmiş aylardan farklı söylemler görülemeyebilir

Piyasalar TSİ 21:00 FOMC tutanakları öncesinde kendilerini "risk temkinli" modda tutmaktalar.

28 ve 29 Nisan günlerinde gerçekleşen FOMC'nin karar metni Mart ayı ile nerdeyse bire bir aynıydı. Mayıs ayının ilk haftasında açıklanan güçlü Nisan İstihdam Raporu öncesinde gerçekleşen toplantının tutanakları da çok farklılık göstermeyebilir. Sıkı para politikası sinyallerine kendisini hazırlayan piyasa, tutanaklarda ekonomik toparlanmaya ve enflasyonist baskılara ilişkin çok güçlü ifadeler bulamazsa rahatlayacaktır.

2,1175 değerine kadar yükselen USD/TRY paritesinde;

1. Hem FOMC "şahin duruş"

2. Hem de TCMB "güvercin duruş"

fiyatlandığı görüşündeyiz. TCMB'nin tahmin edilenden daha şahin karar metni ile yarın TSİ 14:00'de piyasanın karşısına çıkabileceğini düşünüyoruz. Paritenin TRY tarafındaki şahinlik USD tarafında da güvercin yaklaşımla birleştiği takdirde 2,10'un altına geri dönüş gözlemleyebiliriz. Üst tarafta 2,1253 alt tarafta ise 2,0956 seviyeleri destek ve direnç olarak işlem bandını oluşturmakta. TCMB'nin politika faizinde indirim yapması durumunda parite bahsettiğimiz bantta değer kaybetme riski ile işlem görecektir. Fiyat istikrarının önemli bir unsuru kur olduğu için TCMB'nin mevcut konjonktürde Haziran ayını bekleyebileceği görüşündeyiz.

Bugün, tutanaklarını açıklayacak bir diğer merkez bankası da İngiltere Merkez Bankası. Tutanaklarda,

1. Ekonomideki atıl kapasiteye ilişkin üyeler arasındaki görüş ayrılıkları,

2. Konut piyasasına yönelik uygulanabilecek makro-ihtiyati tedbirler

piyasa tarafından takip ediliyor olacak. Özellikle konut piyasasına ilişkin makro-ihtiyati önlemlerle İngiliz Sterlingi'nin gücünü koruması mümkün.

Gelişmiş Ülkeler arasında faiz artıran ilk ülke Yeni Zelanda olmuştu. "0" faiz bandındaki ülkeler arasında ise İngiltere ve ABD politikalarını sıkılaştırmaya başlaması beklenenler. Bu sabah para politikası kurulunu gerçekleştiren Japonya Merkez Bankası ise ekonomiden aldığı olumlu sinyaller dahilinde genişleme programını sabit tuttu. Piyasada Temmuz ayı olarak düşünülen ek genişleme beklentisi ötelenmeye başlanıyor. Bunun sonucu olarak Japon Yeni değer kazanma eğiliminde.

Öğleden sonra Bretton Woods Komitesi'nde IMF Başkanı Christine Lagarde, FED'in eski başkanı Paul Volcker ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in de aralarında bulunduğu konuşmacılar takip edilebilir.
Ziraat Yatırım

Veri tarafında ise TSİ 17:00 Avrupa Komisyonu Tüketici Güven Endeksi'nin güç kazanmaya devam etmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)