E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırının yankıları sürüyor. Gözaltına alınan 5 saldırgandan 2’si tutuklandı. Sağlık çalışanlarına karşı şiddet suçunun cezasının artırılmasına ilişkin düzenleme geçen Nisan'da Meclis’te yasalaştı. Ancak yasaya rağmen, pandemi döneminde fedakarca çalışan sağlık çalışanalarına yönelik saldırıların yaşanması “Yasa caydırıcı olmadı mı?” sorusunu beraberinde getirdi. Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda kararlılığını göstermesi gerektiğini vurgulayan Aile Hekimleri Derneği Federasyonu (AHEF) Başkanı Özlem Sezen şiddeti önlemeye yönelik caydırıcı ceza getirilmesini önerdi.
"CEZASI AĞIR OLMALI"
Milliyet gazetesinden Aykut Yılmaz'ın haberinde görüşlerine yer verilen Özlem Sezen, şiddet uygulayan kişilerin kesinlikle tutuksuz yargılanmaması gerektiğine dikkat çekerek, şunları dedi:
“Şiddet olaylarının anında cezalandırılması ve bunun da topluma gösterilmesi lazım. Bir kaç gün önce Gaziantep’te 100 kişi acili bastı. Bunların çok ağır cezalandırıldığı gösterilmeliydi. İnsanlar bir kez ceza almayacaklarını gördüklerinde daha fazlasını yapıyor. Nasıl hakime, savcıya, polise hakarette bulunamaz, el kaldırmazsanız, doktora da aynı şekilde olması lazım. Hasta ve hasta yakını olmak hafifletici bir sebep olmamalı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların acil durumlar dışında sigortası ödenmeyebilir. Ya da ödeyeceği sigorta primleri miktarı artırılabilir. Bir mali caydırıcılık olabilir.”
"SIFIR TOLERANS"
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut da Keçiören’deki olayın kendilerini son derece üzdüğünü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın çok net bir tavır koyduğunu söyledi. Durgut, “Biz sağlıkta şiddete sıfır tolerans gösteriyoruz. Ama bu pandemi sürecinde de, ilerleyen süreçlerde de, sağlık çalışanlarının tam güvenliğinin sağlanması için daha neler yapılabilir? Süreç için daha caydırıcı neler olabilir? Tabiki bunun üzerinde sürekli çalışmak, kafa yormak, ne tür kararlar alınması gerekiyorsa bunların üzerinde çalışmak bizim, siyasetin görevi” dedi.
"YAPANIN YANINA KAR KALIYOR"
TBMM Sağlık Komisyonu üyesi CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlıkta şiddetin yasal mevzuatın dışına çıkmış bir hale geldiğini vurguladı. Türkiye’de bir toplumsal algı yaratıldığını vurgulayan Bulut, sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırıldığını söyledi.
Bulut, “Özellikle siyasetçi bunu yaptığı anda toplum bunun çok daha fenasını yerine getirir hale geliyor. Burada siyasetçilerin, sağlıkçılarla ilgili kullandığı dil önemli. O yüzden bu şiddet olaylarını sadece yasal mevzuat eksikliğiyle ifade etmek eksik olur. Özellikle siyasetçilerin kullandığı dil, toplumda başka bir algı yaratıyor. Sağlık çalışnalarının değerinin siyasetçiler tarafından söylenmesi gerekiyor. Siyasetin iç malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor. Yasal mevzuatın da tamamen yerine getirilmesi gerekiyor. Onda da sıkıntılar var. Saldırı oluyor. Öğleden sonraki haber bülteninde bırakıldığına dair bilgi geliyor. Yapanın yanında kalıyor” dedi.
"DAİRE BAŞKANLIĞI KURULMALI"
MHP Gaziantep Milletvekili ve komisyon üyesi Ali Muhittin Taşdoğan, son çıkan yasanın caydırıcılığının olduğunu, cezaların artırıldığını, ancak bir takım tedbirlerin daha alınması gerektiğini söyledi. Taşdoğan, Sağlıkta Şiddeti Önleme Daire Başkanlığı kurulması gerektiğini belirterek, “Şiddet oluşmadan önlemenin yollarını, profesyonel ekipler tarafından tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyoruz. Örnek verecek olursak; sosyal medyada olsun, dizilerde, reklam kuşaklarında, TV’lerde bir şekilde sağlıkta şiddeti çağrıştıran yazılar mesajlar, görüntüler engellenmeli. Tam tersine şiddeti önleyici mesajlar, görüntüler eklenmeli. Mesela acil servislerde aşırı kalabalık var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılmalı” önerisinde bulundu.
"O UYGULAMADAN VAZGEÇİLSİN"
TBMM Sağlık Komisyonu üyesi İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, nisanda çıkan düzenlemede “hükmün açıklanamasının geri bırakılması”nın bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Diyelim ki 1 yıl hapis cezası verdiniz. Karar açıklamasını 1 yıl geriye bırakıyorsunuz. Bir yıl sonra vatandaşla görüşüyorlar. Eğer vatandaşın bu sürede bir suçu olmadıysa o suçtan yatıp çıkıyor gözüküyor. Ben bu olmasın diye çok konuştum. Çok itiraz ettim. Hiç olmazsa kararın açıklanmasının geriye bırakılması olmasaydı, bir kişi bir suçtan ceza yeseydi ve bu ceza yerine getirilseydi daha farklı olurdu. Vatandaş bunun farkında. O yasa pek işe yarar bir yasa olmadı. Bir ceza var ama infaz edilmedikten sonra ceza olmaktan çıkıyor. Dolayısıyla sağlıkta çok büyük bir hukuki boşluk var. Caydırıcılığı yok. Kararın verilmesinin geriye atılması bu cezaları etkisiz hale getiriyor.”
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Eşleri çalışmayan işçi ve memurlar da , eşleri için emeklilik primi ödemeli. Vefat halinde ev kadını eş , ödenenden çok fazla emekli maaşı alıyor. Bunu haklı görmüyorum. Sosyal Devlet ama bunun da taşınabilir tarafı olmalı
Millet vekilleri için özel kanun yapılması lazım. Çünku millet vekillerine çıkan yasadan, memurlar otomatıkman yararlanıyor. o bakımdan memur yasaklanırsa, vekiller kendilerini yasaklamayacğaından dolayı anayasa mahkemesine memursendikaları gider ve vekilleri örnek gösterip haklarını alır. Sen işçis endikaları ile hakkını arttırmay açalış. Hak edenin hakkını kendin gibi yapacana... Oy verirken koşul sun. koşulunu yapacak kişiye oy ver. İngilterede öyle oluyor. kimse siyasetçinin peşinden koşmaz. Türkiyede herkes birinin peşinden kuşuyor.
Maalesef eğitim sisteminin maddesel materyalist bakış açısı çok güdük kafalı zengine ve ünlüye hatta tehditkar tipleri pas geçen bu makamları asla hak etmeyen içi boş hakim ve savcı tiplerini ortaya çıkardı. Öyle ki darpçı, gaspçı zorba ...çleri serbest bırakıp medya da tepki görmeden tekrar tutuklamayan sorumsuz adalet dağıtmaktan aciz cübbesinin içinde ezildiği belli olan tipler haline gelmişler.
Sağlık çalışanlarının diğer insanlardan farkı yoktur. Bir mühendisten, öğretmenden, sanatçıdan en ufak bir üstünlüğü bulunmamaktadır. Eğer sağlık çalışanlarına bu kadar ayrıcalık verirseniz yarın başınıza şey ederler. Hasta ve doktor arasına girilmez. Hasta memnun kalmışsa sever, memnun kalmamışsa okşar.
Sen de okşanmayı çoktan hat ettin ama bulamadıklarından bu fiil gerçekleşmiyor! Neyse sen de kendi kendini okşayan bir manyaksın zaten.
Oki bki her şeye yorum yapmak zorunda mısın? İnşallah doktor doktor diye.....
CHP genel başkanının sokak ortasında yumruklandığı, ve yargının işlem yapmasının frenlendiği bir ülkede, KİM ŞİDDET UYGULAMASIN ? NASIL OLSA CEZASI YOK TV LERDE 1 AY İZLEDİK DURDUK. siyasiler herşeylere burnunu fazla sokuyor. Olayın özeti bu, vatandaş sağlıkçılarla sorunda yaşıyor canım, yeri geliyor sağlıkçı işini yapmıyor, görevini yapmıyor, vatandaş bu durumda anında istediği hastanede başhekım yada ilgili sağlık birimine bildirip çöze bilmeli. ama bazen öyle tip insanlar yer alanda varkı işinizi yokuş yapıyor, ağzında sakız çiğner gibi ukala konuşuyor... sağlık alanında emniyet alanında iç denetim mekanızması iyileşirse sorunlar kökten çözumlenır. Ülkemizde bir alanda memura zırh verdiğinde, o zırhı kişisel menfaatıne çevirmesi öeşhurdur. oto denetım sistemi lazım
Türk Ceza Kanununu uygulama/uygulayama sonra abuk sabuk öneriler, hakimler kariyer peşinde, barolar terörist sevici ve paragöz avukatlar....
Bir insan bir insana saldırınca ne ceza alıyorsa, doktora saldırınca aynı cezayı almalı. ülke öyle bir yer ki, adama saldırınca ceza vermiyor mahkemeler
hükmün açıklanmasının geriye bırakılması bütün suçlar için kaldırılmalı, gerekirse yeni hapishaneler açılmalı ... cezalar caydırıcı , ağır olmalı ve uygulandığının medyada gösterilmesi gerekiyor...şiddet uygulayanın sgk’sı kesilsin ....
Sağlık çalışanların iyice ilah yapmak sorunu cozmez saglik calisanlarinin vatandasa yaptigi aşağılamanın sucu yok vatandasi iyiden iyiye cahil cuhala gormeleri sucu yok yanlış tedavinin sucu yok hastaya bakmamasinin sucu yok vatandasa soruldunmu niye çıldırdın hepsi sütten çıkmış ak kaşık
Kadir hakkını mahkemede alan hasta çok. Kavga dövüş herseyi çözmeli diyorsan aşiretler kafanı gözünü yarsın ne diyelim
Agizana sağlık kadir
ne demek yani , sağlık çalışanlarının müdahalesini beğenmiyorsan şikayet edersin , şiddet nedir yaa ... bu nasıl saçma sapan yorum ...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:12)