E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSabancı’dan sürpriz ortaklık ---

Sabancı’dan sürpriz ortaklık

Sabancı’dan sürpriz ortaklık
08 Aralık 2012 - 09:19 borsagundem.com

Sözleşme imzalanan dünyaca ünlü otel ve resort işletmecisi kim? İmzalar niçin atıldı?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dilek Sabancı’nın yaptığı Dilek Gayrimenkul, ilk projesi olan Four Seasons Resort Çeşme için dünyaca ünlü otel ve resort işletmecisi olan Four Seasons ile ortaklık sözleşmesi imzaladı.
2006 yılından bu yana gayrimenkul ve turizm alanında faaliyet gösteren Dilek Gayrimenkul’ün, Four Seasons Hotels and Resorts ile yapacağı resort projesine ilişkin sözleşme Dilek Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı ve Four Seasons Hotels and Resorts Başkanı ve CEO’su Kathleen Taylor tarafından imzalandı.
SÜ Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Dilek Sabancı, annesi Türkan Sabancı, kardeşi Sevil Sabancı ve yeğeni Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katıldılar. Akdeniz ve Ege havzasının ilk ‘Seçkin Resort Tesisi’ unvanına sahip Four Seasons Resort Çeşme’nin 2016 turizm sezonunda hizmete açılması planlanıyor.
2016'DA HİZMETE AÇILACAK
Projeyle ilgili olarak böyle bir anlaşma imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden merhum Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, şunları söyledi:
“Yaptığımız titiz çalışmalar ve araştırmalar sonucunda bu benzersiz ve iddialı projeyi, uluslararası işletme deneyimli ve sektöründe dünya lideri olan Four Seasons işbirliği ile hayata geçirme kararı aldık.
Four Seasons’ın lüks ve seçkin hizmet anlayışı ile Dilek Gayrimenkul’ün gücünün birleşmesi sonucunda, turizm sektörümüze örnek bir proje kazandıracağız. Four Seasons Çeşme Resort projesine 250 milyon lira yatırım yapmayı öngörüyoruz. 350 kalifiye personelimizle konuklarımıza hizmet vereceğimiz tesisimizi, 2016 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz.”
Dilek Sabancı, Four Seasons Resort Çeşme projesinin masmavi ve tertemiz bir denizin, binlerce yıllık uygarlık tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerin buluştuğu Çeşme- Alaçatı’da hayata geçirileceğini belirterek, projede her biri, özel iç bahçeli ve deniz manzaralı terasa sahip, 130 adet resort suit, denize hakim manzaralı, özel lüks bahçeli ve havuzlu 16 adet villa bulunacağını söyledi. 
TÜRK TURİZMİNE KATKI 
Projenin su sporları merkezi ve windsurf yapmaya uygun özel plaja da sahip olacağını anlatan Sabancı, “Çocuklar ve gençler için kulüplerin yanısıra çeşitli spor alanları ve fitness merkezi, termal havuz ve hamama sahip spa merkezi, özel olarak tasarlanmış açık ve kapalı çocuk ve yetişkinler için havuzlar, köy meydanına açılan restorantlar, kafeler, eğlence ve alışveriş birimleri ile kongre ve sosyal toplantı amaçlı salonlar bulunacak” dedi.
Dilek Sabancı, Dilek Gayrimenkul’ün turizm sektöründeki ilk yatırımı olması nedeniyle büyük önem verdiği projeye ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ana hedefimiz, ülkemizin eşsiz tarihi ve kültürel coğrafyasına yüksek segmentte yabancı konukları çekmek ve Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olan turizmin büyümesine katkı sağlamaktır. Four Seasons’ın, uluslararası kabul görmüş başarıları, deneyimi ve lüks segment otelcilik anlayışındaki rakipsiz duruşuyla, bu hedefimize katkı sağlayacağından eminiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)