E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Boyner, Hakko ve Google'ın yatırımcısı Kleiner Perkin'in ardından Sabancı da elektronik ticaret işine girdi. Kliksa.com'un direktörü Hakan Orhun, iki ay içinde 10 bin üyeye ulaştıklarını belirterek, hedeflerinin internet bankacılığını aktif olarak kullanan 6,7 milyon kişi olduğunu söyledi. Türkiye'de büyüme potansiyeli olan sektöre yabancılar büyük ilgi duyuyor.
Türkiye'de son iki yılda yıldızı hızla parlayan çiçeği burnunda sektörlerden elektronik ticaret, devlerin de iştahını kabarttı. Önceleri üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek kurduğu ve ilgi gösterdiği alanda artık holdingler de boy gösteriyor. Boyner Holding'in morhipo.com, Facebook ve Google'ın yatırımcısı Kleiner Perkin'in ortak olduğu trendyol.com'dan sonra Sabancı da oyuna dahil oldu. Sabancı, giyim ve aksesuar yerine daha çok tüketici elektroniği ve beyaz eşya ürünleriyle internet kullanıcılarının karşısına çıktı. Kliksa.com adı ile hizmet veren sitenin direktörü Hakan Orhun, Sabancı'nın uzun süredir bu iş üzerinde durduğunu ve uygun zamanı beklediğini söyledi.
Mart ayında hizmet vermeye başladıklarını belirten Orhun, herhangi bir tanıtım çalışması yapılmamasına rağmen 10 bin üyeye ulaştıklarını kaydetti. Ancak asıl hedeflerinin, 6,7 milyon aktif internet bankacılığı kullanan kişi olduğunu vurgulayan Orhun, "Türkiye'de 30 milyon internet kullanıcısı mevcut. Ama söz konusu 6,7 milyon kişi parayı internete açmış ve işlemlerini tek tık'la hallediyor. Bizim de hedefimiz bunlar." dedi. Türkiye'de de e-ticaret son 10 yılda inanılmaz mesafe aldı. Şu anda tek veri olarak açıklanan ve sadece kredi kartı ile yapılan alışverişleri kapsayan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre ülkemizdeki e-ticaret 2011 yılında yüzde 50 artışla 22,9 milyar TL oldu, hedef 34 milyar TL. 2011 yılında 22,9 milyar TL hacim oluştu. Türkiye'de e-ticaret hacmi hızlı büyümesini sürdürüyor. 2003 yılında sadece 0,26 milyar TL seviyesinde olan e-ticaret hacmi 2011 yılı sonunda 22,9 milyar TL seviyesine gelmiş bulunuyor. 2010 yılında bir önceki seneye göre yüzde 48 büyüme göstererek, 15,2 milyar TL'ye ulaşmıştı. Uzmanlara göre, kriz yıllarında bile büyümesini sürdüren e-ticaret gerçek bir kazanç kapısı olmaya devam edecek. Hakan Orhun da bu sektörün özellikle Türkiye'de büyüme potansiyeli yakaladığını ve bundan dolayı yerli yabancı firmaların dikkatini çektiğini dile getirdi. İnterneti kullanan genç nüfusun her geçen gün arttığını belirten Orhun, e-ticareti, 'globalleşmenin kolay olduğu' bir alan şeklinde tanımlıyor. "Asıl internetten alışveriş yapacak nesil hemen arkamızdan geliyor. Kısa zaman sonra bilgisayar çağı çocukları tüm işlemlerini internetten yapacak. Biz de işte tam bu noktaya yatırım yaptık." diye konuştu. zaman
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:27)