E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıS. Arabistan Asya için petrol fiyatını artırdı---

S. Arabistan Asya için petrol fiyatını artırdı

S. Arabistan Asya için petrol fiyatını artırdı
06 Ocak 2015 - 07:24 borsagundem.com

Suudi Arabistan, Asya’ya Şubat ayında yapılacak petrol satışlarının maliyetini yükseltti

Suudi Arabistan, Asya’ya Şubat ayında yapılacak petrol satışlarının maliyetini yükseltti. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan’ın söz konusu kararı, ülkenin pazar payını korumak için rekor düzeydeki fiyat indirimlerini kullanmaktan geri çekildiği spekülasyonlarına neden oldu.

Saudi Arabian Oil Co., Arap hafif petrolünü gelecek ay bölgesel ortalamanın varil başına 1.40 dolar aşağısından satacak. Ocak ayındaki indirim miktarı 2 dolar ile en az 14 yılın en yüksek seviyesindeydi. Şirket dün 11 fiyatı küresel olarak düşürdü ve 6 fiyatı yükseltti. Brent petrolü dün yüzde 5.9 geriledi.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) 27 Kasım’da Viyana’daki toplantıda üretim hedefini sabit tutma kararı almasından bu yana yüzde 32 düşüş kaydetti. OPEC kararı Suudi Arabistan ve diğer üyelerin, Kuzey Amerika kaya petrolü üreticilerinin ve diğer üreticilerin arz fazlasını azaltma yükünü paylaşmasında kararlı olduğuna işaret etti. Aramco’nun Kasım ayında fiyatları düşürmesi ile ülkenin pazar payını koruma arayışı içinde olduğu spekülasyonlarını artırdı.

Küresel Enerji Çalışmaları Merkezi eski baş ekonomisti Leo Drollas, “Biraz frene basıyorlar. Fiyatların aşırı ve çok hızlı şekilde düştüğüne ilişkin bir mesaj olabilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)