E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS-400'ler için flaş iddia: Kodlar verilmeyecek---

S-400'ler için flaş iddia: Kodlar verilmeyecek

S-400'ler için flaş iddia: Kodlar verilmeyecek
02 Ekim 2017 - 19:16 borsagundem.com

Rus haber sitesi Gazeta.ru, Rusya'nın, Türkiye'nin, satın alacağı S-400 hava savunma sistemlerinin iç düzeneğine erişme hakkı verilmesi yönündeki talebini geri çevirdiğini iddia etti

Rusya ve Türkiye arasında yapılan S-400 görüşmelerine yakın olduğu belirtilen bir kaynak Gazeta.ru'ya demecinde, "S-400 sistemlerine ait elektronik kodların hepsini ve iç düzeneği onlara (Türkiye'ye) vermeyeceğiz. Anlaşmaya göre, teknik onarım ve bakım işlemlerini sadece biz yapacağız. Onlarsa bu sistemlerin içini açmayacak" dedi.

Türkiye, Rusya'dan S-400 satın almak için ön ödeme yapmıştı.  

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre, ismi belirtilmeyen kaynak ayrıca, Türkiye'ye satılacak S-400 sistemleri için, bir cismin kimliğini yani hangi ülkeye ait olduğunu belirleyen radarın da Rusya tarafından kurulacağını söyledi.

​Kaynak şöyle devam etti: "Türklerin S-400 sisteminin iç mekanizmalarını görme talebini yerine getirmeyeceğiz. Zira sistemlerin içerisine, bir cismin düşmana mı yoksa sizin ülkenize mi ait olduğunu gösteren Rus yapımı bir radar sistemi kurulacak. Türkler, şifreleri ve kontrolü onlara vermemizi istedi. Fakat biz bunu reddettik."

Diğer taraftan Rusya merkezli Güvenlik, Savunma ve Hukuk Sorunları Akademisi'nin başkan yardımcısı Viktor Yesin ise Gazeta.ru'ya demecinde, hava savunma sistemlerinin iç düzeneğine erişim izni verilmemesinin, bu silahların ihraç edildiği durumlarda 'sıradan bir uygulama' olduğunu söyledi.

Yesin şu ifadeleri kullandı: "Ülkeler arasında bir satın alma anlaşması imzalandığında, satın alan tarafın sistemleri kendi başına sökme hakkı bulunmaz. Bakım çalışmaları sadece bizim uzmanlarımız tarafından yapılır. Nitekim satın alan taraf, kendi üzerine bu sistemleri üçüncü bir ülkeye satmama ve sistemde değişiklik yapmama yükümlülüğünü almış olur. Onlara bu sistemlerin nasıl üretildiğine ilişkin bir belge de verilmez."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur04 Ekim 2017 01:42

    Ben vereceklerini hiç beklemiyordum ve şaşkındım, şimdi mesele anlaşıldı, kandırıldık ta diyemeyiz açık açık söylüyorlar!

  • erol göy02 Ekim 2017 23:04

    S 400 füzelerini hangi ülkeye karşı konumlandıracağız ? Suriye/Irak perişan halde Rus füzesini Rusya'ya karşı konumlandırmayı Rusya kabul etmez Ermenistan'ın füzelerle. Uğraşacak hali yok Balkan ülkelerinden bize karşı kabadayılık yapabilecek seviyede ülke yok VARŞOVA PAKTI DİYE BİR PAKT DA YOK YOKSA NATO İLE ARAMIZI BOZUP NATO'YO KARŞI MI KONUMLANDIRACAĞIZ ?

  • mahmut02 Ekim 2017 22:27

    yarın acil bir durumda kullanmak istersek ,rusyada sistemi kitlerse ,1.körfez savaşında saddamın uçakları amerika tarafından nasıl kitlendiyse aynısı olur düşüncesindeyim.yapılacak iş bu sistemi çözüp aynısını yapabilmek olmalıdır.

  • canbey02 Ekim 2017 22:07

    adamın 7 uçağı var süreklı saray yapturıyor samanıda kurbanlık hayvanıda ıthal edıyoruz şimdı kımtakar savunma sanayı ile uğraşmayı hazır dışarıdan almak varken

  • tek eksik egitim gerisi cosku02 Ekim 2017 21:27

    Erdogan'in onu acik olsun, o s400leri de ulkemizde yaptirir. baskan olmali, 10 yil daha rte ile olursak bir daha kimse bize el uzatamaz!!

  • Ze zannettiniz?02 Ekim 2017 20:24

    Tank,top yapiyorum iha,siha üretiyorum bütün bunlar halkı kandırmaca türkiye itina ile montaj sanayi baskasıda olamaz . atak helikopterinin motor dahil çoğu parcası abd üretimi. Akp yaptığını yıkmak la meşur bir hükümet ben laf olsun diye eleştiri yapmıyorum. Türkiyede Adalet,vergi,ekonomi,guvenlik,egitim,issizlik, gelir eşitsizliği, işçi ve emeklinin haklarinin korunması, tarım hayvancilik, üretim ve sanayi konusunda ciddi kan kaybı yaşanıyor . Vatandaş bir ev alabilmek için 10 yıl borclandiriliyor ve borçlu vatandaş seçimde istikrar bozulur diye tehdit ediliyor . Tehdit ve korkuyla ülke yönetilemez. Liderlik öfke ,sinir degil erdemlik ve efendilik ister.

  • yılmaz02 Ekim 2017 19:56

    biz mühendislerimizi ,değerli beyinlerimizi abdye ingiltereye kaptırmayı durdurmazsak hep böyle elalemin nazını ianesini çekeriz.

  • Erol Göy02 Ekim 2017 19:36

    HANİ ÜLKEMİZDE DE ÜRETİMİ YAPILACAKTI SERİ ÜRETİMİNİ YAPMAYACAKSAK HİÇBİR İŞE YARAMAZ SÜS OLUR