E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya domates ihracatı başladı---

Rusya'ya domates ihracatı başladı

Rusya'ya domates ihracatı başladı
15 Nisan 2018 - 16:32 borsagundem.com

Salihli'deki 2 firma Rusya'ya ihracata tekrar başladı. Kasa kasa domatesler yola çıktı.

Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi'nin, domates ihracatıyla ilgili bazı kısıtlamaları kaldırmasının ardından Salihli'deki 2 firma ihracata tekrar başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Salihli İlçe Müdürü Ali Demir, "Rusya Federasyonu'na domates ihracatı konusunda Bakanlığımız ve Rusya Federasyonu Federal Veterinerlik ve Bitki Karantina Servisi yetkililerince daha önce, Lider Gıda ve Bostan Tarım'a ait ilçemizdeki domates seralarında yapılan denetimlerin ardından, iki seraya Türkiye Cumhuriyeti'nden Rusya Federasyonu'na domates ihracatına izni verilmiş olup, Müdürlüğümüz inspektörlerince kontrol ve denetimleri yapılan domateslerin Rusya Federasyonu'na ihracatları başlamıştır. İhracat başta Salihli olmak üzere, tüm ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Münir Saraç16 Nisan 2018 01:51

    Maksat ihracat geliri değil, iç piyasada domatesi azaltıp fiyatları uçurmak bence. İç piyasada domates fiyatlar yeterince balon yapmış değil mi zaten. :((((( Kırmızı et fiyatları yükselince madem ki kırmızı et ithal ediyoruz, o halde domatesteki balona karşılık domates ihracatı değil ithalatı yapılmalıdır bence. Domates ihracatı yapanları da buna izin veren yönetimi de ağır derecede kınıyorum. Domates stratejik bir gıdadır, asla ihracatına izin verilmemelidir. İhraç eden ülke varsa çokça ithal edilmelidir.

  • kaktust16 Nisan 2018 00:52

    sevinmein beyler ABDnin son Suriye saldırısında yine bizimkiler ABD nin safına geçti domates biber patlıcan Rus gümrügünden geri dönme ihtimalinin çok yüksek odugunu düşünüyorum,dmateeesss,domatiiiiss

  • Vatandas15 Nisan 2018 22:29

    Biz niye rustan daha pahali yiyoruz

  • Ohh SÜPER15 Nisan 2018 17:53

    İhracatta dünya birincisi oluruz hele bide soğan kabuğu üzüm çöpü armudun sapı ihraç edebilirsek karşılığında et ithal ederiz saman alırız OT bile alırız dünya deviyiz istediğimizi alırız,para bizde

  • Muzaffer Ekinci15 Nisan 2018 17:48

    Domateste hormon kullanmayın , ilaç kullanmayın organik olun organik , hayvan gübresi olun dinyaya ihraç edersiniz.Bütün bu kısıtlamalar hormon yüzünde devlet tüm meyve ve sebzelerde hormonu yasaklamalı.Hormon ve ilaç kullanılıyor domates buzdolabında bile ciğer gibi kırmızılaşıyor.Aşırı kırmızı domatesleri almayın hepsi kansorejen.

  • demirkan 15 Nisan 2018 17:45

    YİRMİ BİRİNCİ YÜZ YILIN. İCADI YENİ BULUŞ.

  • doğru15 Nisan 2018 17:03

    domates gitse ne olur gitmese ne olur,luzumsuz gündemler...

  • Ahmet bir 15 Nisan 2018 16:55

    Şeftalide başlıyor SELÇUK tan tarlada kg 2 tl