E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya bir tehdit de AB'den geldi---

Rusya'ya bir tehdit de AB'den geldi

Rusya'ya bir tehdit de AB'den geldi
06 Mart 2014 - 08:08 borsagundem.com

ABD'nin ardından Avrupa Birliği de Rusya'yı ambargo ile tehdit ediyor

Rusya dışişleri bakanının, ABD'nin Kırım Özerk Bölgesi'ndeki tansiyonu düşürme çabasını geri çevirmesinin ardından Avrupa Birliği liderleri dün gece yarısı yaptıkları acil durum toplantısında, Ukrayna krizinden ötürü Rusya'ya ambargo uygulamayı düşünüyor. 

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı David Cameron, 28 ülkeli kapsayan bloğun Ukrayna'nın yeni hükümetine, temerrütü önlemeleri için 1.6 milyar euro (2.2 milyar dolar) değerinde yardım paketi önermesinin 1 gün sonrasında Brüksel'deki AB toplantısında bir araya gelecek. 

ABD'nin de aralarında yer aldığı Batı ülkeleri bir yandan krizi önlemek için diplomatik çaba gösterirken, diğer yandan Kırım işgalinden ötürü RUsya'yı ambargo ile tehdit ediyor. Rusya, Batı'yı Ukrayna'nın eski başkanına karşı yapılan darbeyi desteklemek ile suçladı ve AB'nin anlaşma için arabuluculuk yapmasını reddetti.

Paris'te Rusya, İngiltere ve Ukrayna dışişleri bakanları ile yaptığı görüşmelerin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Ukrayna'nın bağımsız bütünlüğünün ihlal edilmesine izin vermeyeceklerini" söyledi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov dün Paris'te Kerry'nin Ukrayna'nın yeni hükümetinin dışişleri bakanı ile görüşmesi çağrısını geri çevirdi. Lavrov ve Kerry, Ukrayna'nın eski devlet başkanı Viktor Yanukoviç'in azledilmesi ve ülkesinden kaçmasından bu yana ilk kez Fransa'nın başkentinde görüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)