E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya ağır yaptırım tehdidi---

Rusya'ya ağır yaptırım tehdidi

Rusya'ya ağır yaptırım tehdidi
03 Mart 2014 - 07:25 borsagundem.com

ABD ve Avrupa, askerleri Ukrayna'ya yönlendiren Putin'e ceza tehdidi geldi

ABD ve Avrupa Rusya'yı uyararak Ukrayna'nın Kırım bölgesindeki işgale son vererek burdaki güçlerini geri çekmesini aksi takdirde Rusya'nın izole edilerek ülke ekonomisinin cezalandırılacağını bildirdiler.
Washington yönetimi Moskova ile yapılacak ekonomik ve ticari görüşmeleri askya almaya başladı. Buna Rusya'nın Soçi kentinde Haziran ayında yapılacak olan G-7 toplantısının da dahil olduğu ifade edildi.
Üst düzey ABD'li yetkililer ayrıca yönetimin Kongre ile Rusya güçlerini Kırım'dan geri çekmezse hedefleri belirli ekonomik yaptırımlarla Rus şirketlerini ve liderlerini sıkıştırma konusunu değerlendirdiğini ifade ediyor.
ABD'li yetkililerin açıklamalarında Rus güçlerinin Kırım Yarımadası'nda 6000'in üzerinde hava ve deniz askeri ile bölgeyi kontrol altına aldığı ve bunun açık bir işgal olduğu belirtildi.
ABD ve Avrupa'dan yetkililer Rusya'ya karşı bölgede askeri güç kullanmanın bir seçenek olmadığını ancak Moskova'ya uygulanabilecek diğer yaptırımların araştırıldığını belirtiyor.
Yetkililer Rusya'nın zayıflayan ekonomisi ve değer kaybetmekte olan para biriminin Rusya açısından Aşil'in ayak bileği olduğunu ifade ediyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)