E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Rusya’nın petrol rezervlerinin ne kadar yeteceğini belli oldu. Rusya Akaryakıt ve Enerji Kompleksi Departmanı Başkanı Aleksandr Amiragyan, mevcut üretim hacimleri düşünüldüğünde Rusya’nın kendisine toplamda 150 yıldan fazla üretim sağlayabilecek petrol rezervleri ve kaynaklara sahip olduğunu açıkladı.
Gazetemru'nun haberine göre Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan uzman, petrol rezervleri ve kaynaklarının mevcut yıllık üretim hacimlerine göre 150 yıldan fazla petrol üretimi sağlayabileceğini söylerken, rezervlerin toplamda yaklaşık 87 milyar ton olarak tahmin edildiğini vurguladı.
Amiraghyan, 2021 yılı başındaki verilere göre Rusya’daki rezervlerin tüm kategorilerde yaklaşık 31 milyar ton olduğunu ve bunun 60-65 yıllık üretime imkan verdiğini kaydederken, aynı zamanda ülkenin henüz işlenmemiş petrol kaynaklarının da yaklaşık 56 milyar ton olduğunu, ancak bu hacimlerin rezerv kategorisine aktarılması için ek çalışma gerektiğini belirtti.
Talep olduğu sürece petrol üretiminin mantıklı olduğunu ve üreticilerin toplam maliyetlerinin satış fiyatlarından düşük olduğunu vurgulayan uzman, “Uluslararası talep açısından Rusya Federasyonu’nda üretimin gelişmesiyle ilgili herhangi bir kısıtlama yok. Küresel talep en az 2040 yılına kadar yüksek olacak” ifadelerini kullandı.
Uzman, aynı zamanda Rusya’daki petrol üretiminin bu hammadde için dünya fiyatlarına çok fazla bağlı olmadığını da belirtirken, “Bunun nedeni rezervlerin bulunduğu çalışma sahalarındaki üretim maliyetlerinin düşük olması ve Rus petrol endüstrisindeki vergi politikasının doğasıdır. Sektördeki vergilendirme, dünya pazarındaki düşük petrol fiyatları sırasında otomatik olarak azaltılıyor. Bu da petrol üretiminin karlılığını ve gelirlerin kabul edilebilir bir seviyede tutulmasını sağlıyor” diye konuştu.
Rusya Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılında Rusya’nın petrol rezervlerindeki artışın son 10 yılın rekor seviyelerine ulaştığı bildirilmişti.
Ülkedeki petrol arama ve jeolojik keşiflerin hacmindeki artış nedeniyle petrol rezervi artışında bu rekorun kırıldığı vurgulanan bakanlık raporunda, “2020 yılında üretim hacmi üzerinde keşif ve yeniden değerleme (üretim ikmali) nedeniyle A + B1 + C1 kategorileri petrol rezervlerindeki artış fazlası neredeyse yüzde 70 seviyelerine ulaşmıştır. Bu sonuç, petrol arama ve keşif çalışmalarındaki artışla meydana gelmiştir” ifadelerine yer verildi.
Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 1 Ocak 2021 itibariyle Rusya topraklarında yer altındaki geri kazanılabilir petrol rezervlerinin 31,43 milyar ton, doğalgaz rezervlerinin ise 71 trilyon metreküp olduğunu söyledi.
Rusya petrolde çözüm arayışında
Rusya petrol ihracatında artış öngörüyor
Rusya petrol ürünleri ihracatını kısıtlamaya hazırlanıyor
Rusya petrol üretimini 2024'e 555-560 milyon ton seviyesinde tutacak
Rusya petrol üretiminde yeni kısıtlamaya gitmeyecek
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bence rusya tekrardan büyük bir savaş ile avrupayı tekrar yarısını işğal etmelidir.yoksa gelecekte sıkıntılar yaşayabilir.eğer önce ukraynayı işğal ederler ise dünyatın tüm gıda ürünlerini de kontrol edebilirler.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (20:52)