E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'nın misket bombası skandalı böyle ortaya çıktı---

Rusya'nın misket bombası skandalı böyle ortaya çıktı

Rusya'nın misket bombası skandalı böyle ortaya çıktı
21 Haziran 2016 - 17:13 borsaningundemi.com

Rusya’nın devlet televizyonu Russia Today (RT) yanlışlıkla, Suriye’de hava harekatı düzenleyen Rus savaş uçaklarından misket bombaları atıldığının kanıtlarını yayınladı

Rus haber kanalı RT, 18 Haziran'da, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Suriye'deki Hmeymin Hava Üssü'ne yaptığı ziyarete ilişkin bir haber hazırladı. Haberde, Şoygu'nun askeri üste yaptığı denetimlerin yanı sıra hava operasyonuna katılan Rus savaş uçaklarının hazırlanmasına ilişkin görüntüler de yer aldı.

Görüntüdeki Rus uçağının RBK-500 ZAB 2.5SM parça tesirli misket bombası taşıdığı görüldü. Rusların Suriye'de misket bombası kullandığına ilişkin kanıtlar bizzat Rusya devlet televizyonunun görüntüleriyle sosyal medyada yer alınca RT yetkilileri videoyu hemen resmi youtube kanalından kaldırdı. Rus televizyonu, misket bombalarının görüldüğü 5 saniyelik kısmı çıkartarak tekrar yayınladı.
Rusya’nın Suriye ve Ukrayna’daki askeri varlığını inceleyen sivil kuruluş Conflict Intelligence Team (CIT), RT’nin ilk ve ikinci görüntüleri karşılaştırarak bir analiz hazırladı. Bunun üzerini RT haberin ilk halini tekrar yayınladı.

RT temsilcisi Anton Vorontsev, Rus RBC kanalına yaptığı açıklamada, görüntünün tekrar yayınlandığını doğruladı. İlk yayınladıkları görüntüde bir Rus pilotun yer almasından dolayı “güvenlik endişesiyle” o kısmın kesildiğini ileri süren Vorontsev, daha sonra bir risk olmadığının anlaşılması üzerine görüntünün ilk haliyle yayınlandığını savundu.

Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelere fosfor, vakum ve misket bombaları atan Rus uçakları, kent merkezinde okul, hastane, sivil savunma merkezleri, çarşı ve pazar yerlerini hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

Rusya’nın daha önce Suriye’de misket bombası kullandığı yönünde çok kez haberlerçıkmış, Uluslararası Af Örgütü aralık ayında bu konuda bir rapor yayınlamıştı.Rusya Savunma Bakanlığı ise iddiaları reddetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)