E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRusya'nın kararı enerji fiyatlarına nasıl yansıyacak---

Rusya'nın kararı enerji fiyatlarına nasıl yansıyacak

Rusya'nın kararı enerji fiyatlarına nasıl yansıyacak
15 Mart 2016 - 09:58 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah piyasa raporunda Rusya'nın Suriye'den çekilme girişimi ABD ve Rusya arasındaki anlaşmaya işaret ettiğini, bunun da enerji fiyatlarına olumlu yansıyacağını değerlendirdi.

Dün akşam saatlerinde Rusya’dan şaşırtıcı bir haber geldi. Rus ajanslarından düşen haberlere göre Putin, Suriye’deki askeri güçlerini çekme talimatı verdi. Bu gelişme bölgede savaş riskinin ortadan kalktığını gösteriyor. Ayrıca ABD ve Rusya arasındaki anlaşmanın da ne kadar güçlü olduğunun bir işareti. Peki piyasalar için ne anlama gelir? Diplomatik gelişmelerdeki bu denli iyileştirici sinyaller öncelikle enerji fiyatlarını olumlu etkileyecektir. Çünkü 2014 yılının sonunda Batılı ülkelerin Rusya’ya yaptırımlara başlamasının ardından başta petrol fiyatları olmak üzere, enerji fiyatlarında aşağı yönlü sert bir trend başlamıştı. Son günlerde artan petrol fiyatlarındaki orta ve uzun vadeli yükselişin devam etmesi için en önemli gelişmelerden biri de bu konu olacaktır. Böylelikle ilerleyen zamanlarda Rusya’ya olan yaptırımların azalmasını ve enerji piyasasının yeniden normalleştiğini görebiliriz.

Petrol fiyatlarında İran’ın açıklamalarıyla birlikte dün bir miktar geri çekilme yaşandığını gördük. Brent petrolde ana destek 36.50 dolar seviyesi olarak takip edilebilirken, kısa vade de 38.50 diğer bir destek seviyesi olarak takip edilebilir. Brent petrol fiyatlarında yeniden 40 dolar üzerinin aşılması halinde devam eden yükseliş gücünü korumayı sürdürecektir.

İkon Menkul Değerler

Putin'den uçuş yasağı

 

"Putin bu yüzden Suriye'den çekiliyor"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)