E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya'da piyasalar 13 milyar dolar eridi---

Rusya'da piyasalar 13 milyar dolar eridi

Rusya'da piyasalar 13 milyar dolar eridi
10 Nisan 2018 - 08:43 borsagundem.com

ABD'nin Rus iş adamlarına yönelik yaptırım kararı ve ardından Avrupa ile gerilen ipler Rusya'daki piyasaları etkiledi...

Rusya ile Batı arasında daha da bozulan ilişkiler, para piyasalarını sert vurdu... Moskova'da borsa endekslerinin bir günlük kaybı 820 milyar ruble, yani 13,6 milyar dolar olarak belirlendi. Ruble de büyük değer kaybı yaşadı. Bu sabah serbest piyasada dolar 61,17 rubleden, euro 75ü27 rubleden güne başladı.

Hafta sonundan ABD hükümetinin çok sayıda oligarka ve özel-devlet şirketlerine yönelik yeni yaptırın kararı almasının ilk iş gününde, dünkü tepkisi ağır oldu. Moskova'da günün ilk yarısında dolar bazlı RTS endeksi yüzde 10.7, Moskova Borsası (eski MICEX) endeksi de yüzde 9'dan fazla değer kaybetti. Kapanışta Moskova Borsası'ndan düşüş yüzde 8,3, RTS endeksinde ise yüzde 11.4 oldu.

Düşüşte "lider" şirketler, yaptırımlara maruz kalanlar oldu.

Oligark Oleg Deripaska'nın Rusal alüminyum şirketi gün içi yüzde 26,7'ye kadar geriledikten sonra günü yüzde 19 kayıpla kapadı. Aynı şirketin Hong Kong borsasındaki hisseleri ise yüzde 50 değer kaybetti.

Dün Norilsk Nikel yüzde 14,5, Meçel yüzde 19, En+ yüzde 17,7, Sberbank yüzde 17, Polyus yüzde 16 geriledi.

Dolar yeniden 60,1 ile psikolojik sınır olan 60 rublenin üzerini gördükten sonra akşam da 60,8 rubleye çıkarak uzun zamandır en yüksek düzeyine çıktı. Euro da yüzde 4,5 değer kazandı ve 75,35 rubleye kadar çıktı. Bu sabah da artış trendi devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)