E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da kapanan şirket sayısı arttı---

Rusya'da kapanan şirket sayısı arttı

Rusya'da kapanan şirket sayısı arttı
09 Mayıs 2019 - 07:39 borsagundem.com

Yaptırımlar nedeniyle Rusya'da şirketler zor durumda. Yeni şirket sayısında düşüş yaşanırken kapanan şirket sayısı artıyor

Yaptırımlar nedeniyle ekonomisini düzlüğe çıkarmakta zorlanan Rusya'da yeni kurulan şirket sayısı düştü. Kommersant gazetesinin Federal Vergi Servisi (FNS) kaynaklarına dayandırdığı habere göre, özellikle küçük işletme kategorisinde aktivite son derece düşük seyrediyor.

Yılın ilk çeyreği itibariyle yeni kurulan şirket sayısı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21,9 azalarak 68 bin 500 oldu. Yeniden organize olan şirket sayısı da yüzde 3,8 gerileyerek 557'de kaldı.

Ülke çapında FNS kaydı bulunan işletme sayısı 3 milyon 992 bin olarak açıklandı. Bu, geçtiğimiz yıla göre yüzde 2,3 daha düşük bir sayı.

2019'un ilk çeyreğinde faaliyetine son veren işletme sayısı 181 bin 100 oldu. Bu göstergedeki artış yüzde 2,8 olarak tespit edildi.

Öte yandan, ilk çeyrekte kurulan yeni şahıs işletmelerinin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 7,1 azalarak 185 bin 700 oldu. Gazete en çabuk kapanan işletmelerin lojistik, turizm, ev hizmetleri, restoran ve bilişim gibi yüksek rekabetin hüküm sürdüğü sektörlere ait olduğuna dikkat çekiyor. En uzun ömürlü şirket ise savunma sanayiinde. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)