E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da enflasyon tarihin en düşük seviyesinde---

Rusya'da enflasyon tarihin en düşük seviyesinde

Rusya'da enflasyon tarihin en düşük seviyesinde
02 Ocak 2018 - 09:48 borsagundem.com

Rusya'da tarihin en düşük enflasyon seviyesi yaşanıyor. 2017 enflasyon oranı yüzde 2.5 olarak açıklandı

Rusya yeni yıla, 18 Mart başkanlık seçimleri öncesi Kremlin'i fazlasıyla memnun eden bir veri ile girdi: 2017 yıl sonu enflasyonu yüzde 2,5 olarak açıklandı. Resmi istatistik servisi Rosstat bunun Sovyet sonrası dönemde kaydedilen en düşük enflasyon oranı olduğunu duyurdu.

Aralık ayı enflasyonu ise yüzde 0,4. Aralık ayına mallar yüzde 0,6 pahalanırken, hizmet fiyatları 0,3 oranında artış gösterdi. Analistler enflasyon rakamlarının beklenenin altında çıktığına dikkat çekiyor.

Rekor seviyede düşük çıkan enflasyon Rusya Merkez Bankası'nın düşen fazilerle gevşeyen kredi politikasının yanı sıra nüfusun reel gelirlerinin ve alım gücünün düşmeye devam etmesi ile açıklanıyor. Rusya'da reel gelirler dört yıldır düşüşte. 2017'nin 11 aylık döneminde kaydedilen düşüş yüzde 1,4.

Rosstat ön enflasyon verilerini hesaplamak için 64 kalemlik bir sepet kullanıyor. Nihai veriler 506 kalemlik sepet dikkate alınarak 10 Ocak 2018'de açıklanacak.

Merkez Bankası yetkilileri geçici etkenlerin etkisini yitirmesinin ardından minimum enflasyon durumundan çıkılacağını ifade ediyor. 2018 için enflasyon tahmini yüzde 4.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)