E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da ekonomi daralıyor---

Rusya'da ekonomi daralıyor

Rusya'da ekonomi daralıyor
04 Nisan 2014 - 07:15 borsagundem.com

Rusya imalat PMI endeksi üreticiler ve hizmet sağlayanlar için ülkede son beş yılın en kötü şartlarının yaşandığına işaret etti

Ukrayna ile girdiği siyasi tansiyon nedeniyle Avrupa ve ABD’den yaptırımlara maruz kalan Rus ekonomisinden iyi sinyaller gelmiyor. Ülkenin imalat PMI endeksi, üreticiler ve hizmet sağlayıcılar için son beş yılın en kötü döneminin yaşandığına işaret etti. Markit Bileşik PMI’ı Mart ayında 47,8’e gerileyerek, Mayıs 2009’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. PMI’larda 50 seviyesinin aşağı, ekonomik faaliyetlerden daralmaya işaret ediyor. Markit ekonomisti Trevor Balchin, “PMI verisi Rus ekonomisinin ilk çeyrekteki yüzde 0,4’lük daralmasıyla paralellik gösterdi. Yapılan ileriye yönelik anketlerde de kötüleşme görülüyor. Yılın ilk yarısında teknik olarak ülkenin resesyona girmesi olası” dedi. Rus iş dünyasıyla yapılan anketler, Rus Rublesi’nin dolar karşısında değer kaybetmesinin maliyetleri artırdığına dikkat çekerken, ülkede enflasyon da son üç yılın zirvesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)