E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporRusya kendi olimpiyatlarını düzenleyecek---

Rusya kendi olimpiyatlarını düzenleyecek

Rusya kendi olimpiyatlarını düzenleyecek
02 Ağustos 2023 - 14:25 borsagundem.com

Olimpiyatlardan men edilen Rusya, ayırdığı 8,3 milyar ruble bütçesiyle Dostluk Oyunları'nı yeniden canlandırmak istiyor. Oyunların başlangıç tarihi ise 15 Eylül olarak bildirildi.

Olimpiyatlardan dışlanan Rusya, Sovyetler Birliği döneminde bir kere düzenlenmiş olan Dostluk Oyunları'nı yeniden canlandırmak istiyor. Sovyetler Birliği ve Doğu bloku ülkelerinden atletler 1984'te Los Angeles'ta düzenlenen olimpiyatlar yerine Dostluk Oyunları'na katılmıştı.

Organizasyon komitesinden Aleksey Sorokin olimpiyat alternatifini 2024'te düzenlemeyi planladıklarını duyurdu. Dostluk oyunlarında davet edilecek "Rusya ile dost ülkelerin sporcuları" 22 olimpik ve 5 olimpiyat dışı kategoride mücadele edecek.

2 HAFTA SÜRECEK

14 gün sürmesi planlanan oyunların başlangıç tarihi 15 Eylül olarak bildirildi. Sorokin, olimpiyatlara alternatif yaratmak niyetinde olmadıklarını, daha ziyade küresel rekabete "kuvvetli bir ilave" yapmak istediklerini ifade etti.

Organizasyon bütçesi 8,3 milyar ruble yani 90 milyon dolar olarak ayrıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonu gerekçe göstererek 2024'te Paris'te düzenlenecek olimpiyatları için Rusya ve Belarus'a resmi davetiye göndermeyeceğini açıklamıştı. Bu iki ülkeden oyuncuların olimpiyatlara katılımı konusunda ise resmi bir yasak söz konusu değil. (türkrus)

Rusya petrol arzını ağustosta azaltacak!

 

Rusya'dan nükleer tehdit

 

Rusya Donanma Günü'nü kutluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)