E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinRomanya’da 300 yıllık Osmanlı askeri kaskı bulundu---

Romanya’da 300 yıllık Osmanlı askeri kaskı bulundu

Romanya’da 300 yıllık Osmanlı askeri kaskı bulundu
26 Ocak 2022 - 14:00 borsagundem.com

Romanya’da internette bir platform üzerinden satışa çıkarılmaya hazırlanan ve bir Osmanlı askeri kaskı olduğu tahmin edilen 300 yıllık tarihi eser bulunduğunu duyuruldu.


Romanya'da Argeş polisinden yapılan açıklamaya göre, Argeş’in Stefanesti kasabasında yaşayan 55 yaşındaki kişinin evinde arama yapıldı. Aramada 18. yüzyıldan kalma olduğu tahmin edilen bir “Osmanlı askeri kaskı” bulundu.

Tarihi ve antik eserlerin satıldığı bir platformda satışa sunulmaya hazırlanan tarihi eserle ilgili arama, Piteşti Mahkemesine bağlı Savcılığın koordinasyonunda kültürel mirasa ait eşya hırsızlığı ve gizleme suçlarından soruşturmaların yürütüldüğü ceza davası çerçevesinde yapıldı.

ABD'de ele geçirilen Türkiye'ye ait 28 tarihi eser yurda dönüyor

 

Roma, Bizans ve Osmanlı dönemi eserler ele geçirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)26 Ocak 2022 14:30

    Motorsiklet mi kullanıyormuşuz?  Tabi ki hayır, eskiden At kullanıyormuşlar, At biniyormuş ecdat. O yıllarda at kullanan binici askerlerimiz kask takıyormuş. Kasksız at sarmek 1 akçe para cezası ile karşılaşıyormuş.  Pardon MİFER savaş başlığı olacak...  Kask nereden çıktı ?  :D