E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRiskten uzaklaşma çabası---

Riskten uzaklaşma çabası

Riskten uzaklaşma çabası
09 Ekim 2013 - 09:09 borsagundem.com

ABD’de borç tavanı ve bütçe konularında henüz uzlaşıya varılamamış olmasına karşılık yatırımcılar endişelerini fiyatlıyor

Eti Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
"ABD’nin bütçe ve borç tavanı sorununun global ekonomiyi germeye devam etmesine karşılık Asya ile ABD vadeli borsalarının 08:50 itibarıyla artıda olması nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.
HSBC ve Markit Economics'in hazırladığı Çin Hizmet PMI verisinin 52,8’den 52,4 puana gerilemesi ile güne başlayan borsalar, ilerleyen saatlerde Obama ve Boehner’ın tavizsiz duruşu nedeniyle ABD’nin temerrüde düşebileceği endişesini fiyatlandırması, %1’e varan oranlarda değer kayıpları yaşamasına neden oldu. Yurtiçinde ise, sabah açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentilerden daha kötü gelmesine karşılık yine bir tutunma çabası görülse de, yurtdışı borsalardaki düşüşler ve yeni OVP’nin yeni bir şeyler vermemesi BİST-100 endeksinin günü %1,1 oranında değer kaybıyla tamamlamasına yol açtı.
ABD’de borç tavanı ve bütçe konularında henüz uzlaşıya varılamamış olmasına karşılık yatırımcılar bir yandan eninde sonunda anlaşma sağlanacağını düşünmekle birlikte diğer yandan da ya olmazsanın endişesini borsalarda fiyatlandırıyor. Bu durum varlık alımlarının devam ettirileceği beklentisi yaratması açısından gelişmekte olan için iyi haber görülebilir. Peki ya uzlaşı olmaz da ABD temerrüde düşerse?
Hatırlanacağı üzere geçen hafta Hazine Bakanı Lew, 17 Ekim’e kadar idare edilebileceği söylemişti ama son iki gündür 1 Kasım tarihi telaffuz edilmeye başlandı. Bu nasıl olacak bilemiyoruz ama gelecek
haftanın kurban bayramı tatiliyle geçirilecek olması nedeniyle yatırımcıların riskten uzaklaşma çabası içine girmesini olası görüyoruz. Bu kapsamda, şayet bugün tepki alımları ile karşılaşılsa dahi, uzlaşıya dönük pozitif bir gelişme yaşanmadığı takdirde haftanın diğer günlerinde zayıf seanslar görmeyi bekliyoruz."
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)