E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakRiskli alanlar belirleniyor---

Riskli alanlar belirleniyor

Riskli alanlar belirleniyor
24 Haziran 2012 - 02:47 borsagundem.com

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, 81 il valiliğinden ve belediyelerinden riskli alan ve yapıların belirlenmesini istedi

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi süreci için valilik ve belediyelere yazı gönderildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla gönderilen yazıyla, 81 ilin valilik ve belediyelerinden riskli alan ve yapıların tespitine başlamaları istendi. Riskli alanların belirlenmesi çalışmalarına, birinci derecede deprem bölgelerinde yer alan illerden başlanacak.
Bakanlık destek sağlayacak
Afet riski altındaki alanların dönüşümü konusunda gönderilen yazıya göre, riskli yapıların tespiti, öncelikle yapı malikleri ve kanuni temsilcileri tarafından yaptırılacak. Riskli olduğu bilimsel raporla tespit edilen, idareye veya Bakanlığa bildirilen yapılar üzerinde 6306 sayılı Kanun’un 6. maddesi ile ilgili diğer maddeleri çerçevesinde yenileme ve dönüşüm faaliyetlerini kendileri yapabilecek. İhtiyaç duyulması halinde Bakanlık ve idare gerekli desteği sağlayacak. Bakanlık süre vererek, hak sahipleri veya kanuni temsilcilerinden riskli yapıların tespitini isteyecek. Verilen sürede yaptırılmaması durumunda tespitler Bakanlıkça veya idarece yapılacak. Riskli yapıları belirleyen belediyelerin ve il özel idarelerinin ekipmanları ve kadro yetersizliği durumunda riskli yapıları valilikler belirleyecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli alanların daha çabuk belirlenmesi için 1. deprem bölgesinde yer alan İstanbul, İzmir, Bursa, Sakarya ve Kocaeli’nin ilçe belediyelerine yetki devri yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nasıl olacak24 Haziran 2012 11:12

    nasıl belirleyebilir ? gözkararı tahmın le sanırım :))) ya tam bir komedi bence. alet yok edabat yok bilim yok belirlemeler yapılacak :)))HANGİ STANDART BU SINIRI OLUŞTURACAK? RESMİ BİR STANDARTTA YOK YANİ...