E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahını destekleyen eğilimler---

Risk iştahını destekleyen eğilimler

Risk iştahını destekleyen eğilimler
19 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Global çapta ivme kazanarak yoluna devam eden "zayıf Amerikan doları" teması DXY'nin 18 Ağustos işlemlerinde 2 yılın düşüğü olan 92.12 seviyesine dek gerilemesine imkan sağladı. Risk iştahını destekler eğilimin gelişmiş ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki ayrışmayı, özellikle de grupların kendi üyeleri arasındaki farklılaşmayı öne çıkardığı ortamda bir diğer dikkat çeken gelişme de hisse senetleri ile FX cephesi arasındaki görünüm.

Oynaklığın hisse senetleri nezdinde daha düşük kaldığını belirtmekte hata olmayacaktır. Hafta ortası işlemlerinin öne çıkan başlığı ise Fed'in açıklayacağı Temmuz ayı toplantı tutanakları olacak.

EUR kaynaklı Doğu Avrupa para birimlerinin pozitif tarafta kalma başarısı devam ederken GOÜ üyelerinin farklı hikayelerle şekillenme süreci de korunuyor. Türk lirası böylesi ortamda geride kalan gün içerisinde negatif ayrışma göstermezken kapanış performansı ise %0.11 ile sınırlı yükseliş şeklinde oldu. BİST 100 endeksinin günü %0.58 yükselişle 1092 seviyesinden tamamladığı ortamda 2 ve 10 yıllık gösterge tahvil faizlerinde değişim gözlenmedi. 5y vadeli CDS %1 gerileme ile 565bp oldu.

EMEA bölgesi endekslerinde bir önceki günün aksine Avrupa üyeleri ile Rusya varlıkları arasındaki farklılaşma dikkat çekti. Euro Stoxx 50 -%0.49, FTSE 100 -%0.83, DAX -%0.30 ve Rusya (RTS, USD) grubu ise +%0.21 ile günü tamamladı. Düşük işlem hacmi ortamı Avrupa seansında korunurken, ortalamada %20-30 kayıplar söz konusu.

Amerika kıtası işlemlerinde Avrupa seansına kıyasla pozitif, kıtanın kendi üyeleri arasında ise farklı performanslar takip edildi.

Dow Jones endeksi bir kez daha -%0.24 ile olumsuz ayrışırken, S&P 500 %0.23 yükseldi ve tarihi rekorunu yeniledi. Nasdaq ise %0.73 artı kapanışla olumlu görünüme önderlik etme pozisyonunu korudu. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %2.48, Merval ise -%4.24 ile günü tamamladı.

Asya'da yeni gün fiyatlamaları negatif başlasa da toparlanma eğilimi içerisinde. TSİ 08.05/ NKY 225 %0.23, CSI 300 -%0.54 ve KOSPI %0.68 düzeyinde performans sergilemekte. Tayfun etkisiyle Hong Kong'da sabah seansı işlemleri gerçekleşmezken, günün ikinci yarısında açılış olabileceği belirtiliyor. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.9168 ile yuanda değer kazancına işaret etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)