E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakRisk aldık İstanbullu destek olsun---

Risk aldık İstanbullu destek olsun

Risk aldık İstanbullu destek olsun
11 Eylül 2011 - 02:58 borsagundem.com

Bayraktar, Ataköy sahilini halka açmaları ve emsal oranını yarıya indirmeleri konusunda İstanbullunun hep yanında olmalarını beklediklerini söyledi

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Ataköy Sahili’ndeki 422 dönümlük araziyi satışa çıkararak burada yoğun bir yapılaşma olacağı mesajını vermesinin ardından, kararın alındığı dönemde TOKİ’nin başkanlığını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan yeni bir açıklama daha geldi. Önceki gün, bölgedeki imar planını askıya aldıklarını ve inşaat alanlarını da yarıya indirdiklerini kaydeden Erdoğan, bu kararla İstanbul’un da özel sektörün de kazanacağını ifade ederken, İstanbullular’dan hep yanlarında olmalarını istedi.
Avrasya Yapı Ürünleri Fuarı’ndaki konferansta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, 500 bin metrekarelik bölümü 30 yıldır işgal altında olan bölgeyi temizlemek için Başbakan’dan da destek aldıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
‘30 yıllık mücadele’
“Yap-işlet-devret modeliyle alan, daha sonra işgalci durumuna gelen kullanıcılardan burasını temizlemek için yargıda 30 yıla yakın bir mücadele verdik. Burasının 1991-1993 ve 1997 yılında yapılan üç tane imar planı vardı. Buna istinaden, burayı istimal etmek (kullanmak) gerekiyordu. Çünkü, burası TOKİ’nin malıydı. Fakat bugün İstanbul’un vermek istediği imaj ve silüetinin güzelleştirilmesi açısından Ataköy sahilinin büyük bir bölümünün halkın kullanımına açılması, önem arz ediyordu.”
‘Aslında risk aldık’
Bayraktar, yeni projeyi ise şu sözlerle tanımladı: “Buranın yüzde 60’tan fazlası yeşil alan olacak. Bina yapılacak yerlerin büyük bir bölümü yeşil alan olarak planlandı. Ayrıca sahilden kamuya açık bir yol ve hemen arkasından 50 metrelik bir bant da olacak. Burayı Ataköylülere, İstanbul’umuza ve Türkiye’mize kazandırmak için bir adım attık.”
Bu noktada İstanbullular’dan kendilerine anlayış göstermeleri ve beraber hareket etmeleri ricasında bulunan Bayraktar, “Burada devlet çok büyük bir fedakârlık yapmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ciddi şekilde risk almıştır. Mal satın alan insanlarla konuştuk, bir kısmını ikna ettik, bir kısmını ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.
‘ÖZEL SEKTÖR, İSTANBUL KAZANACAK’
Erdoğan Bayraktar, açıklamasında büyük bir fedakârlık ve risk örneği oluştursa da devletin de özel sektörün de buradan kaybı olmayacağına işaret ederek, “Burada kazanacak olan özel sektördür, İstanbul’dur” dedi.
TOKİ’nin Ataköy’de yapılaşmayı destekleyen ilk kararı doğrultusuda buradan 125 bin metrekarelik parseli satın alan Sinpaş ve 75 bin dönümlük parsel alan Özyazıcı İnşaat, önceki gün Milliyet gazetesine yaptıkları açıklamada temkinli bir tavır sergilemişlerdi. Bakan Bayraktar ise, yapılaşma oranının yarıya indirilmesine karşı çıkacak yatırımcıların arsayı iade edebileceklerini ifade etmişti.
ATAKÖY’DE NE OLDU, NE YAPILACAK?
* Ataköy’de plan, parselasyon planı, proje, ruhsat, yapı kullanma izni ve kat irtifakına dair tüm işlemler durduruldu.
* Araziyle ilgili yeni imar planı hazırlandı. Emsalin yarıya indirilmesi ve 50 metre genişliğindeki sahil şeridinin halka açılması bekleniyor.
* Ataköy’deki araziye spor alanları, yürüyüş parkurunun yanı sıra marina, konaklama tesisi, otel, rezidans, kafe, kültür merkezi ve müze yapılması planlanıyor.

‘BELEDİYE VERMEZSE RUHSATI BİZ VERİRİZ’
Erdoğan Bayraktar, yatırımcıların önünü açacak yeni bir çalışmanın içinde olduklarına dikkat çekti. Bakan Bayraktar, Türkiye’nin herhangi bir yerindeki yatırım isteğine belediyenin üç ay içinde cevap vermemesi halinde bakanlık olarak ruhsatı kendilerinin vereceğini açıkladı.
‘RİCA EDİYORUM, İTHAL ETMEYELİM’
Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde verdiği ‘yerli malı kullanalım’ mesajını da hatırlatarak, şöyle konuştu: “Lütfen mamul madde ithal etmeyelim. Kısa vadede kârlı gözükse bile bu, bizim cari açığımızı kapatmaz. Bu, kısa vadede tatlı su kurnazlığı olsa da çocuklarımıza yapılacak en büyük kötülüktür. Rica ediyorum, beynimizle geliştirdiğimiz sistemlerle dünya piyasasına net bir şekilde damgamızı vuralım.”
‘RİCA EDİYORUM,
İTHAL ETMEYELİM’
Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde verdiği ‘yerli malı kullanalım’ mesajını da hatırlatarak, şöyle konuştu: “Lütfen mamul madde ithal etmeyelim. Kısa vadede kârlı gözükse bile bu, bizim cari açığımızı kapatmaz. Bu, kısa vadede tatlı su kurnazlığı olsa da çocuklarımıza yapılacak en büyük kötülüktür. Rica ediyorum, beynimizle geliştirdiğimiz sistemlerle dünya piyasasına net bir şekilde damgamızı vuralım.”
300 dairenin yarısı için ABD ve Rusya’dan talep aldı
Esenyurt’ta hayata geçirdiği Maximoon projesiyle dikkatleri üstüne toplayan Yalçıntepe Group, izlediği stratejiyle yabancının ilgisini üzerine çekti. Yalçıntepe Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, şimdiye kadar projedeki konutların net olarak yüzde 30.5’inin satışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Satılan konutların da yarısını yabancılara sattık. 300 konutun 150 tanesini aralarında Hindistan, ABD, Mısır ve Norveç’in de bulunduğu 13 ülkenin vatandaşlarına sattık. Proje bittiğindeyse konutların yüzde 25-35’ini yabancılara satmış oluruz” dedi.
Türkiye ön plana çıktı
Yalçıntepe, yurtdışı satışları Londra’daki bir firma kanalıyla yaptıklarını belirterek, “Ancak bizden bizzat gelip konut alanlar da oluyor. Karşılıklılık ilkesinin olmadığı ülkelerin vatandaşlarıysa şirket kanalıyla konut alıyorlar. Daha çok yatırım için projemizden konut alınıyor. Ancak, özellikle Rus, Çek ve Slovaklar oturmak için alıyorlar” diye konuştu.
Bir bloğu bir İngiliz yatırımcı grubun tamamen satın aldığını ifade den Yalçıntepe, “Dünyada emlağa yatırım yapılacak iki ülke bulunuyor. Biri Brezilya diğeri de Türkiye. Küresel kriz ve siyasi çalkantılar yatırımların yönünü Türkiye’ye yönlendiriyor. Türkiye büyüme potansiyeli ve konumuyla öne çıkıyor” dedi.
Mehmet Yalçıntepe, projenin uygun fiyatları ve kalitesiyle çok iyi bir prim fırsatı sunduğunu savunarak, “Satışa çıktığımız tarihten şimdiye kadar geçen 3.5 aylık sürede konutlar yüzde 18 prim yaptı. Metrekaresi 1.280 liradan satışa çıkmıştık, şimdi ise metrekaresi 1.515 lira. Proje bittiğinde yüzde 80 ile yüzde 100 arasında prim yapmasını bekliyoruz” dedi
ÜSTÜ AÇIK AVM’Sİ?VAR
Mehmet Yalçıntepe, Maximoon projesinde kısa süre içinde yeni bir kampanya başlatacaklarını belirterek, “Peşinatsız, az peşinatlı gibi seçenekler sunacağız. Kendi finans gücümüz var ve bu kampanyaları rahatlıkla gerçekleştirebileceğiz. Bankalardan bile daha uygun ödeme koşulları sunabiliyoruz” açıklamasını yaptı.
Yalçıntepe, projeye dair şu bilgileri aktardı: “33 bin metrekare arsada yer alan projede dokuz blokta 1+1, 2+1 ve 3+1 tipindeki konutların yanı sıra 74 mağazadan oluşan üstü açık bir AVM de olacak. Ayrıca Maximoon Rezidans bölümünde 4+1 ve 5+1 tipi konutlar bile olabilecek.”
Dördüncü projenin adı Ekşinar, yeri Florya oldu
2010 başından itibaren üç yeni projeyi hayata geçiren Eroğlu Yapı’nın dördüncü projesi için belirlediği konum Florya oldu. Ekşinar Konakları isimli proje, 21 bin metrekarelik alanda geliştiriliyor.
Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, İstanbul’un en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Florya’da geliştirdikleri Ekşinar Konakları’nda satışa çıkma hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini kaydetti. Projeyi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kaynak geliştirme uygulamaları kapsamında gerçekleştirecekleri ilk çalışma olarak nitelendiren Eroğlu, projeyi ise şu sözlerle anlattı:
‘Herkes tanıdık olacak’
“Nostalji olan anıların şimdiki zamanda tekrar var olacağı, birbirine saygılı ve uyumlu ailelerden bir araya geleceği, köklü dostlukların yeniden hayat bulacağı kuşların cıvıl cıvıl öttüğü, çocukların neşe içerisinde oynadığı, herkesin ‘tanıdık’ olduğu, ‘günaydın’ ve ‘iyi akşamlar’ sözlerinin eksik olmadığı; tıpkı eskiden olduğu gibi kapısını gönül rahatlığıyla çalacağınız komşuların olduğu bir yaşam alanı geliştiriyoruz.” Konaklar için oldukça geniş bir çerçeve belirlediklerinin altını çizen Eroğlu, 76 ila 463 metrekare arasında değişen konutları 1+1’den 7+2’ye pek çok değişik şekilde tasarladıklarını söyledi. Projede yer alan konut sayısını 230 olarak bildiren Eroğlu, ayrıca 73 ev-ofis ve beş mağazanın da yer alacağını kaydetti. Eroğlu, sosyal yaşam alanlarında ise kısmi olarak açılabilen kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Türk hamamı, sauna, fitness ve SPA merkezi, basketbol sahaları ve oyun parklarının yer alacağını belirtti.
Öğrencilerin ev arayışı fiyatı artırdı
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, kiralık evlere yönelik talebin üniversite kayıt döneminin başlamasıyla birlikte arttığına dikkat çekerek, “Kira bedellerine yüzde 20 oranında zam yapıldı. Bu, kiralık ev arayan öğrencileri zor durumda bırakıyor. Talebin yoğun olması nedeniyle öğrenciler, mecburiyetten yüksek fiyatlarla ev kiralamak zorunda kalıyor” dedi. Ev sahiplerinin aynı evi aileye 400 liraya, öğrenciye ise 500 liraya kiraladığını savunan Altınay, “Çünkü, öğrencilerin bir evde dört kişi kalacağını, bu nedenle kira bedelinin dörde bölününce az olacağını düşünüyorlar. Ancak, bu etik değil” diye konuştu.
Öğrencilere ev kiralarlarken, ev sahibine değil de emlakçıya yönelmeleri gerektiği mesajını veren Altınay, bu durumda öğrencilerin yaşadıkları sorunu şikayet edebilecekleri bir kurumu karşılarında bulabileceklerini söyledi.
Öğrencilere bir diğer mesaj olarak mutlaka kontrat ve kira sözleşmesi yapmalarını söyleyen Altınay, zamların da ülkenin enflasyon oranına göre yapılması gerektiğini vurguladı.
Koruflorya’nın satışa çıkacağı tarih, 14 Eylül
Aydınlı Yapı, Keleşoğlu ve Metal Yapı Konut Ortaklığı, KoruFlorya projesi için bir araya geldi. 14 Eylül’de resmi olarak satışa çıkarılacak proje, 42 dönümde toplam 298 daire olarak planlandı. Açıklamaya göre, Ağustos 2013'te teslim edilecek projede yapılar her biri altı altışar katlı yedi blok şeklinde tasarlandı. 3+1’den 7+2’ye kadar farklılık gösteren konutların yedi farklı şekilde tasarlandığı projede 36 bin metrekarelik alanda sosyal tesis geliştirildi. Kraft Mimarlık’ın tasarladığı projede büyük bir alışveriş merkezi de bulunuyor.
HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı (TL/m2)
3+1 - 7+2 150 - 458 5.000 - 8.000
Zekeriyaköy’ün yeni alanında 40 dubleks
Pera Yapı, Eta Marine ve Pera Panoroma projelerinin ardından Pera Sunset Park Evleri projesini satışa sundu. Zekeriyaköy’ün, yeni yapılanan yerleşim alanında yer alan proje, 4 bin 700 metrekarede 40 dubleks daire, 2 villa ve 6 dükkan olarak planlandı. Yapılan açıklamaya göre projede 1+1’den, 5+2’ye kadar farklı taleplere karşılık verecek çeşitliliğe özel bir önem verildi.
24 ay faizsiz vadeyle satılan Pera Sunset Park evlerinde, villa, bahçe ve çatı dubleksleri için başlangıç fiyatı 300 bin dolar olarak belirlendi. Daha uzun vadeli alımlarda ise anlaşmalı banka söz konusu.
Bizimevli olmak için peşinatı yüzde 5 yaptı
İhlas İnşaat tarafından Ispartakule’de hayata geçirilen Bizim evler 4 projesinde yeni bir kampanya başlatıldı. Bizimevler Satış Koordinatörü Mehmet Erhan Değerli’nin açıklamalarına göre, projede yüzde 5 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Haziran 2013’te teslim edilmesi planlanan projede toplam 780 daire bulunduğunu belirten Değerli, ayrıca projede bölgenin en büyük çarşısının da yer aldığını söyledi. Değerli, uyguladıkları bu kampanyayla müşterilerine uygun ödeme planı sunduklarını kaydetti.
HANGİ DAİRE KAÇ LİRA?
Tipi Alanı (m2) Fiyatı
2+1 110 200.000
2+1 128 225.000
3+1 168 273.000
4+1 192 328.000
Yapı fuarları için sıra İzmir ve Ankara’da
Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen ‘Yapı Fuarları - Turkeybuild Ankara ve İzmir’, binlerce ürün çeşidini bir araya getirmeye hazırlanıyor. 2011’deki Turkeybuild organizasyonlarının ilki İstanbul için düzenlenmişti.
Turkeybuild Ankara’nın tarihi 22 – 25 Eylül 2011 olarak belirlendi. Turkeybuild İzmir’in organizasyon tarihi 13 – 16 Ekim 2011 tarihleri olarak dile getirilerek, açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Turkeybuild olarak profesyoneller için 34 yıldır verimli platformlar yaratıyoruz. Turkeybuild İstanbul’un ardından, İzmir ve Ankara’da olacağız.”
milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU13 Eylül 2011 23:32

    istanbul un güzelleştirilmesi, çirkin yapılardan kurtarılması ve özellikle yeşil alanlara ağırlık veren projeler için ist. halkı hep yanınızda olacaktır, ancak istanbul halkı da her gördüğü yeşil alanda mangal yapmaktan vazgeçmeli, bostancı dan pendik e kadar uzanan sahil şeridinde hafta sonları mangal dumamından göz gözü görmüyor, sanırım ist. halkı her yeşil alanı kendisine tahsis edilmiş mangal yeri olarak algılıyor.. sonrasında bırakılan çöpler de cabası... tamam mangal keyifli bir yemek merasimi ancak buna da bir standart getirilmeli olur olmaz yerlerde izin verilmemeli... istanbul un çehresiyle birlikte bakış açımızı da değiştirmemiz gerek...