E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisRıdvan Çelikel’e soruyoruz---

Rıdvan Çelikel’e soruyoruz

Rıdvan Çelikel’e soruyoruz
19 Haziran 2015 - 06:40 borsaningundemi.com

Ey Rıdvan Çelikel, yatırımcılar bu soruların yanıtını bekliyor

Ey Rıdvan Çelikel,
Brand Finance, 2012 yılında Anel Elektrik’in marka değerini 19 milyon dolar, Anel Telekomünikasyon’u ise 17 milyon dolar olarak değerlemişti.
Siz ise yüzde 9 oranında ortağı olduğunuz Anel Telekom’un içerisindeki 31 markayı yüzde 59 oranında ortağı olduğunuz Anel Elektrik’e sadece 500 bin liraya devrettiniz. Tüm markaları şirketin içerisinden çıkarmanızın amacı nedir? Çıkarırken hangi değerleme yöntemini kullandınız?

Ey Rıdvan Çelikel,
Yüzde 9 oranında ortağı olduğunuz Anel Telekom içerisindeki, her yıl yaklaşık 13 milyon lira kira geliri olan Anel Yapı’nın yüzde 7.5 oranındaki kontrol hissesini, yüzde 59 oranında ortağı olduğunuz Anel Elektrik’e neden devrettiniz?

Ey Rıdvan Çelikel,
Anel Yapı’nın, Anel Telekom’a 10 yıllık kira faturası kesip parayı tahsil ettiği iddiası doğru mu?

Ey Rıdvan Çelikel,
Yatırımcılar, Genel Kurul toplantısında 62 milyon TL'nin hesabını sordu. Yatırımcı, "İki yıl önce sermaye artırımı yaptınız 30 milyon lira para girdi, Plastik Kart'ı sattınız 20 milyon TL'ye yakın para girdi, markaları ve Anel Yapı'daki yüzde 7.5 payı sattınız şirkete yaklaşık 62 milyon lira para girişi oldu. Bu paralar ne oldu?" sorularını yöneltti.
Bu soruları neden yanıtsız bıraktınız?
Şimdi biz bir daha soruyoruz, nerede bu paralar?
22.05.2015 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu neden ibra edilmedi?
İbra edilmeyen dönemde yönetici olan Rıdvan Çelikel Yönetim Kurulu Başkanı, Avniye Mukaddes Akay Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı (Rıdvan Çelikel’in eşi), Ahmet Bülent Batukan Yönetim Kurulu Üyesi, Merve Şirin Çelikel Yönetim Kurlu Üyesi (Rıdvan Çelikel’in kızı), Mahir Kerem Çelikel Yönetim Kurulu Üyesi (Rıdvan Çelikel’in oğlu), Prof. Dr. Ahmet Münir Ekonomi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Cahit Düzel Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi için yargı yolu açıldı mı, açılmadı mı?

Ey Rıdvan Çelikel,
Marka ve varlık satışı ile ilgili olarak şirkete finansal katkıda bulunulacağı açıklanmıştı. Hangi katkılar sağlandı, açıklar mısınız?

Ey Rıdvan Çelikel,
30.09.2014 tarihinde Anel Telekom’un parasını Anelsis’in, 31.05.2015 tarihinde ise Anel Telekom’un parasını Anel Elektrik’in kullandığı doğru mu?

Ey Rıdvan Çelikel,
Belki de Türkiye tarihinde ilk kez şirket sermayesinin yüzde 50’den fazlası şirket yönetimini ibra etmiyor. Ve diğer ortaklar şirket kayıtlarının incelenmesiyle ilgili denetçi talep ediyor.
Peki, şirket yönetimi neden buna karşı çıkıyor? Bir şey mi saklıyorsunuz?

Ey Rıdvan Çelikel,
Ortada şöyle bir gerçek var;  şirketin kasasına giren 62 milyon lira ile ilgili bilgi vermiyorsunuz. Şirketin en değerli varlıklarını sizin daha fazla paya sahip olduğunuz başka bir grup şirketine devrediyorsunuz.

Ey Rıdvan Çelikel,
Memsa Mensucat’ta olan bitenleri borsagundem.com yazdı. Faik Ulutaş üzerimize geldi, dava açtı ama bizleri doğru bildiğimiz yoldan çeviremedi.
Halka arzdan kısa bir süre sonra mali yapısı bozulan Mango Gıda iflasa sürüklenmeden önce gerçekleri sadece borsagundem.com yazdı. 
Antalya’nın en büyük şirketi Ataç İnşaat’ta, halka arzından iflasa sürüklenene kadar olan bitenleri biz ortaya çıkardık. İftira attılar, dava açtılar. Ne oldu? Ataç İnşaat iflas etti…
Ceylan Giyim ile birleşme yoluyla halka açılan Kervansaray’ın bu noktaya gelme ihtimalini borsagundem.com yıllar önce yazdı. Selim Sayılgan, çok sayıda suç duyurusunda bulundu, sonuç alamayınca tazminat davası açtı. Sonuç; bugün bankalardan kredi bile alamayan şirket Gözaltı Pazarı’nda.
1.3 milyar değerle halka açılmak istenilen Genpower’ın çeklerini bile ödeyemediğini daha birleşme süreci başlamadan borsagundem.com yazdı. Tefecilerin pençesine düşen şirketin, kamu bankalarını sahte faturalarla 650 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. İftira attılar, şantaj yaptılar, üzerimize geldiler, devletin bazı kurumlarına şikayet ettiler.  
LTK Dış Ticaret’in Latek Holding’in içerisine 85 milyon liraya konulması, yaklaşık bir yıl buçuk yıl sonra 21 milyon liraya geri çıkarılması borsagundem.com’un radarına takıldı. SPK takdir toplayan bir kararla Levent Erdoğan’a 64 milyon liralık fatura kesti ve mal varlıklarını tedbir koydu.
Altınyağ, Etiler Gıda, Karsusan, Ar Tarım, Karkim, CLK Holding, Ericom, Euro Yatırım, Çimsa… Daha onlarca şirket sayabiliriz.
Biz borsagundem.com olarak birçok şirkette yaşanan usulsüz işlemleri, şirket içi boşaltmaları yazdık. Her zaman yatırımcı mağduriyetinin karşısında dimdik durduk, haklarını aramalarına yardımcı olduk. Yapılan manipülasyonların bazılarını biz ortaya çıkardık.  
Tarafsızlık ilkesinden sapmadan, basın özgürlüğü kapsamında halkı, yatırımcıları bilgilendirmeye devam edeceğiz.  Susturmaya, sindirmeye kimsenin gücü yetmez!
BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yasin cetin04 Aralık 2016 08:29

    simdi bi daha haber yaparmisiniz bizi kandiran celikeli icimiz yaniyor

  • ahmet bayrak03 Aralık 2016 18:03

    Cimsa demissiniz. Cimsada ne olmustu? Gerisini biliyoruz. Kekleri kekleme operasyonlari... cimsa su an borsanin en iyilerinden ve tam bur yatirimci hissesi

  • abdurrahman 20 Haziran 2015 08:18

    Bu adam benim hayatimi mahvetti.allah bildigi gibi yapsin.

  • Ey Rıdvan gözaltı na19 Haziran 2015 22:01

    Senin kağıtları gözaltı Pazarına alırlar yakında

  • KADER19 Haziran 2015 20:50

    bir şu İZ TARIMA SORUN BAKALIM NE DÜMENLER DÖNÜYOR.....

  • Hakan19 Haziran 2015 16:53

    Helal olsun Borsagündem çalışanlarına !!! Başarılarınızın devamını bekliyoruz.

  • Anel yapı ve Marka19 Haziran 2015 13:26

    Niye Anele Anelti tamamını devralarak diğer ortaklara tahsisli sermaye ihracı seklinde birleşmeyle giderek varlıkların bütünleşmesine gitmedi. Anel yapının kuçuk oranda hisselerini parça parça almayla ne anlamı var, ilerde yine diğer parça hsselerin alınıp satılmasındada aynı problemler yaşanır. anele markasınıda böyle daha kolay çözülürdü. gerekirse anele markası talep ettiği fiattan verusa satılıp başka markada edinnilirdi:)

  • Çağrı 19 Haziran 2015 13:15

    En kolay ve kestirme çözüm Alele ve Anelt şirket birleşimi vede makul bir çağrı fiatıdır. ozaan sorun kalmaz.

  • Çözüm.19 Haziran 2015 13:12

    ANELE ve ANELT şirketleri adil bir birleşmeye giderse bu sorunların hepsi aşılmış olur. Daha sonra telekominikasyon alanında çalışılmak istenmiyorsa birleşmeden sonra telekoninaksyola ilgili valıklar satılır. Birleşim Öncesinde patron Verus la anlaşarak anelt hsselerini topluca almayada çalışabilir. Ozaman ne anele markas kavgası kalır ne anele yapı hsselerinin birinden diğerine satış kavgası kalır. çözüm kolay aslında.

  • Mustafa Türksever19 Haziran 2015 11:03

    Tebrikler...Dürüst Gazetecilik ve Habercilik bu olmalı...Bilen bilmeyene doğru yolu göstermeli...

  • Tamer19 Haziran 2015 09:13

    Tek kelimeyle mükemmel. Bravo