E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisReysaş hisselerinde neler oluyor?---

Reysaş hisselerinde neler oluyor?

Reysaş hisselerinde neler oluyor?
16 Ağustos 2011 - 11:46 borsagundem.com

Yılbaşından bu yana sürekli değer kaybeden hisseler bugün yüzde 6 düşüşle en fazla kaybedenler listesinde

Yılın ilk günlerinde 2 lira seviyesinde olan Reysaş hisseleri bugün yüzde 6'ya yakın düşüşle 1 lira sınırına kadar geriledi. Hissede son günlerde yaşanan düşüşün nedeni olark Deutsche Bank'ın satışa geçmesi gösteriliyor. Deutsche Bank 9 Ağustos'ta 1.05 liradan 217 bin lot satış yaptığını açıkladı. 15 Ağustos'ta ise şirket Maliye'ye gönderdiği bilançoda 6 milyon lira zarar ettiğini duyurdu. Reysaş yılın ilk üç ayında 4.5 milyon lira kar açıklamıştı. Şimdi gözler şirketin borsaya göndereceği bilançoda. Deutsche Bank'ın ya da oradan işlem yapan oyuncunun içine mi doğdu bilinmaz ama şirketin zarar ettiğini Maliye'ye beyan etmesinden birkaç gün önce satış yapması dikkat çekici.
Bu arada, Reysaş hisselerinde patronların da zaman zaman işlem yaptığı biliniyor. Şirketin yaklaşık yüzde 12'sini kontrolünde bulunduran Rifat Vardar, elindeki hiselerin tamamını bir anda satmıştı. Basında geniş yer bulan bu satış borsada büyük tepkiye neden olmuştu, Vardar da hisseleri geri almıştı. 
Halka arzda tüm hisseleri satılmayan Reysaş GYO'da ise Reysaş'ın patronu Durmuş Döven'in oğlu, hisselerin yaklaşık yüzde 5'ini almıştı. Daha sonra da Egemen Döven, Reysaş'a olan borcundan dolayı bu hisselerin önemli bir kısmını şirkete devrettiğin açıklamıştı. Reysaş'ta zaman zaman Reysaş GYO hisselerinde işlem yaptığını kamuouyuna açıklıyor. Yani hem patronlar hem de şirketler kendi hisselerinde işlem yapıyor. 
BORSAGUNDEM.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)