E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRBS yeni CEO'sunu bekliyor---

RBS yeni CEO'sunu bekliyor

RBS yeni CEO'sunu bekliyor
24 Temmuz 2013 - 15:23 borsagundem.com

RBS CEO'su Stephen Hester'ın istifası sonrasında İngiliz devi yeni CEO'sunu arıyor.

2008 yılındaki global finansal kriz sonrasında yüzde 81 oranında hissesi İngiltere hükümetine geçen Royal Bank of Scotland'ın (RBS) CEO'su Stephen Hester, Haziran ayında istifasını açıklamıştı.
Aralık ayında görevinden ayrılacak olan Hester'ın yerine geçecek yeni isim önümüzdeki hafta bankanın 2013'ün ilk yarı performansıyla birlikte açıklanacak.
Şu anda RBS CEO'luk koltuğuna oturmak için, 2 içeriden, 2 de dışarıdan aday olduğu söyleniyor.
Alınan bilgilere göre, dış adaylardan birinin BLackRock Inc. Asya fon yöneticisi Mark McCombe idi. Aynı iş yerinde görev yapan bir çalışanın verdiği bilgiye göre, hafta içinde
Marc McCombe e-mail yoluyla BlackRock'da çalışmaya devam edeceğini bildirdi. BlackRock fon yöneticisi ise konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
Bir RBS çalışanın verdiği bilgiye göre içeriden olan adaylardan biri 2012 yılında RBS ailesine katılan bireysel bankacılık müdürü Ross McEwan olduğu söyleniyor. Analistler,
RBS'in yatarım bankacılığı tarafını daha da azaltarak tekrar bireysel bankacılığa odaklanmasını bekliyor bu nedenle McEwan'ın iyi bir aday olabileceğini söylüyorlar.
Şu anda, RBS'in yüzde 81'lik kısmına hala, İngiltere Devleti sahip bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)