E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Suriye’de Amerika’nın desteği ile 500 kilometrelik terör koridorunu oluşturan PKK/PYD, Türk hava sahasını tehdit etmeye başladı. Amerika’nın silaha boğduğu örgütün elinde 70’ten fazla Rus yapımı IGLA (SA- 18) tipi uçak savar füzesi tespit edildi. Bu silahlar Suriye’de farklı noktalara konuşlandırıldı. Kamışlı, Dirbesiye, Tel Abyad, Ayn-el Arab ve Afrin’de konulan füzeler saldırıya hazır halde bekletiliyor.
FÜZELER 5 NOKTAYA YERLEŞTİRİLDİ
Amerika’nın gönderdiği füzelerin büyük bölümü Rakka’ya bağlı Ayn İsa’da örgüte verildi. Füzelerin bir kısmı buradan Kandil’e sevk edildi. Türkiye’nin Afrin’e harekat düzenlemesi noktasındaki kararlığı üzerine örgüt bu silahları Suriye sınırında işgal altında tuttuğu Kamışlı, Dırbesiye, Tel Abyad, Ayn-el Arab ve Afrin’e gönderdi. Örgüt, Afrin’e bağlı Cinderes ve Racon bölgelerinde iki noktada Türkiye’den gelebilecek hava harekatlarına karşı da önlem aldı. Bu füzelerle Türk helikopterleri ve askeri uçakların hedef alınması talimatı verildi. Diğer noktalarda ise alçak uçuş halinde olan helikopter ve uçaklara karşı füze saldırısı hazırlığı yapıldı.
MARDİN, URFA, ANTEP VE HATAY RİSK ALTINDA
PYD’nin hedefinde Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin Havalimanlarına uçan sivil uçak ve helikopterler yer alıyor. Örgüt tarafından Suriye sınırında yer alan bu dört ilde bulunan hava alanlarında uçakların iniş ve kalkış pozisyonları baz alınarak menzil hesabı yapılıyor. Dikey olarak 5 buçuk kilometreye kadar hedefi vurabilen uçaksavarlar yatay olarak 8- ila 9 kilometreye kadar etkili olabiliyor.
UÇAKLARIN YAKLAŞMA POZİSYONLARINI İZLİYORLAR
İniş kalkış ve yaklaşma pozisyonları itibarı ile Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin Havalimanlarını kullanan uçaklar sınıra sıfır noktaya kadar manevra amaçlı yaklaşmakta. PYD’li teröristlere Türkiye’nin olası Tel Abyad, Münbiç ve Afrin müdahalesi halinde sivil uçakları vurun talimatı verildi. Geçtiğimiz günlerde, Cerablus ve Tel Rıfat bölgesinde PYD mevzilerine baskın yapan Suriyeli muhalifler, Rus yapımı SA-18 tipi uçaksavar füzeleri ele geçirmişti. Hava gücü olmadığı halde DEAŞ’a karşı PYD’ ye verilen uçaksavarlar sivil ve askeri Türk hava unsurlarını tehdit ediyor.
RUS VE ABD’LİLER EĞİTTİ
ABD’nin kara gücü PYD militanları uçaksavar kullanımı konusunda Rus ve ABD’li uzmanlardan eğitim aldı. Afrin ve Ayn-el Arab’ta verilen eğitimlerle teröristler tarafından uçaksavarların etkin kullanımı sağlandı. Suriye’de teslim edilen ve Kandil’e gönderilen uçaksavarların bir kısmı ise Türkiye’deki PKK militanlarına gönderildi.
8 ASKERİ ŞEHİT ETMİŞLERDİ
13 Mayıs 2016’da Hakkari Çukurca’da PKK aynı füzelerle askeri helikopterimizi düşürmüş, 2’si pilot 8 asker şehit olmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada helikopterin füze ile düşürüldüğünü açıklamıştı. (Yeni Şafak)
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Aselsan deriğik silah üretime geçmeli. Mesela b-52 tarzı na yakın uçaklarla 5 km yukarıda ilgili bu silahların menzil dışında durupda. Akıllı mühimmatları aşağılara bırakıp hedefi vurbilecek bişeler üretebilir. en önemliside 7/24 e yakın bölge izleme gözetleme uydusu lazım. olan uydu süresi ve reism çekme kapasitesi hava durumu halefetlerine göre çok yetersiz kalıyor. nato zaten bilgi malesef paylaşmıyor. uydu şart. acilinden
gerekirse savasiriz kimse topragimizi bolemez bu boyle biline hatta kerkuk misulda bizim olacak gun gelecek sizin planlariniz varsa turkiye cumhuriyetinde planlari var tipki gecmis zamanda oldugu gibi ta dunyanin bir tarafindan gel toprak reformu yapin
devletlerin cikari nerdeyse ordalar bob projesinide ilerletmeye dogru gidiyolar bakalim sonunda ne olacak gorecegiz hep birlikte
Bu tehdittir. Hedefi vurma oranı Yüzde 30- 50 lerdedir. Bunlar sscb yapımdır. sscb çokunce rus mafyaları teror örgutlerıne bu urunleri pazarlamıştır.Satımıştır. Batı ülkelerdeki karşılığı stınger füzesidir. Seyyar taşınabilir. 15- 20 saniyedebir atım yapabilir. 5 km mesafede etkilidir. yakınlık 500 m olması yeterlidir. Gerçektende Hava savunma ve kara savunma için tehdittir. ABD bilerek sscb malı, vermiş. Sözde mafyalardna almış demek için bence. sinyal bozucu aygılat olsa bile vurma kapasitesi yuzde 25 lere kadar düşmez. Gerçektende Tehdit edici bir ürün. ABD Snır ötesi gitme Türkiye diye vermiş. Besbelli. Tanklar alman malı, yaralı tanklara yedek parçada sorun yaşamıştık.
ameriya adana da tutmaya ve muttefik olmaya devam edelim
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (17:14)