E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'in başı belada mı?---

Putin'in başı belada mı?

Putin'in başı belada mı?
27 Haziran 2014 - 12:01 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin'in başı yüzde 86'ının onayına rağmen belada olabilir

Başarılarıyla olduğu kadar Kırım örneğinde olduğu gibi sorunlarla da gündeme gelen Putin'in başı bu kez gerçekten belada olabilir.

Ruslar'ın yüzde 86'sının onayladığı Putin bile, bu oranı ekonomik büyümeye çevirmekte zorlanıyor. Şüphesiz bu durumun sebeplerinin başında, küresel bankaların Ruslar'a borç vermemesi ve sermayenin ülkeyi terketmesi geliyor. 

2. Dünya Savaşı'nın ardından Avrupa'da gerçekleşen en bariz ilhakı Kırım'da gerçekleştiren Putin, şimdiye dek kapatılan birkaç kredi kartı ve seyahat kısıtlamalarının dışında ciddi bir bedel ödemedi.
Putin'in ekonomyi çeşitlendirme ve modernleştirme yönündeki tüm vaatlerine rağmen Rusya halen petrole dayalı ve devletin hakim olduğu bir ekonomiye sahip. Rus liderin çözüm önerisi ise ekonomi üzerindeki devlet kontrolünün artırılmasını içeriyor.

Moskova'da konuşan Putin'in eski ekonomik danışmanlarından Alexei Kudrin şu yorumu yaptı: '' Başkanın önerdiği tedbirler kesinlikle rekabeti azaltarak modernleşmeyi durduracaktır. Bu tedbirler ayrıca piyasa düzenlemelerini artırmanın yanı sıra muhafaazakarlığı da yoğunlaştıracak.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)