E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin yine Türkiye hakkında konuştu---

Putin yine Türkiye hakkında konuştu

Putin yine Türkiye hakkında konuştu
17 Aralık 2015 - 11:50 borsagundem.com

Türkiye'nin Rusya uçağını düşürmesinin ardından imajını tekrar geri kazanmaya çalışan Putin açıklama yaptı

Türkiye saati ile saat 11 sularında başlayan toplantıda rekor; Putin’in 4 saat 40 dakikada 106 soruyu cevapladığı 2008’e ait.

Putin geçen yıl çoğu Batı’yla ilişkiler, Rusya’ya yaptırımlar ve ulusal ekonomiyle alakalı 53 soruyu cevaplamış, toplantı 3 saat 10 dakika sürmüştü.

Konuşmasının ilk bölümünü Rus ekonomisinin gelişimine ayıran Putin, "İstatistikler Rusya ekonomisinin krizin en kötü dönemini geride bıraktığını gösteriyor. Rusya ekonomisi 2015'in ikinci çeyreğinde istikrar emareleri gösteriyor. Sermaye çıkışı belirgin oranda azaldı." açıklamalarını yaptı. 

TÜRKİYE'NİN UÇAK DÜŞÜRMESİ DÜŞMANCA BİR TAVIR

Türk yetkililerin düşürülen uçağımıza yönelimize hareketi düşmanca bir tavırdır. Rus uçağı olduğunu bilmediklerini söylediler. Böyle bir durumda karşı tarafı arayıp özür dilemek gerekir.

Konuyla hiç ilgili olmayan NATO'yu devreye soktular. Bir problemle karşılaşıldığında insanlar normalde birbiriyle iletişim kurup açıklama yaparlar. Ancak uçağımızı düşürdükten sonra Türkiye, bunun yerine NATO'nun arkasına saklandı.

İnsanların bilmesini istiyorum ki bir trajedi yaşandı. Bizi en çok kızdıran şey bizimle işbirliğine gitmediler.

G20'DE TÜRKMENLER GÜNDEME GELMEDİ

Şu anda detaylarına girmeyeceğim, Türkiye'yle ilgili çok önemli meseleler gündeme geldi.Biz Türkiye ile işbirliğini reddetmedik. Antalya’ya G20 zirvesine gittim ve orada birçok Türk yöneticiyle görüştüm. Bizim önümüze uluslararası hukuka uymayan Türkiye hakkında çok hassas konular koydular. Türkmenler hakkında ise hiçbir şey duymadım. Türkmenlere saldırılarla ilgili soru sorabilirlerdi. Biz de “Tamam anlıyoruz. Size yardım etmeye hazırız” diyebilirdik. Türkiye'yle işbirliği yapmaya hazırdık.

Türkler var olan askeri iletişim yollarını kullanmadılar.

Ne sonuç beklediler, bölgeden çekileceğimizi mi, Rusya öyle bir ülke değil. Şu anda her zamankinden daha güçlü olarak bölgedeki varlığımızı arttırdık.

Eğer Türkiye Suriye'nin havasahasını düzenli olarak ihlal ediyorsa, şu anda bunu yapamayacaklar. Suriye'de artık hava savunma sistemi var.

İLİŞKİLERİN ONARILMASI KONUSUNDA UMUT GÖRMÜYORUM

Türk yöneticiler belki de ABD ve AB'ye güvenilir partnerler olduklarını göstermek istediler. 

Türkiye'deki mevcut yönetimle anlaşmaya varmak zor olacak gibi görünüyor. En üst düzeyde ilişkilerin onarılması konusunda umut görmüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zonda18 Aralık 2015 03:07

    PUTİN O KIZLAR BURAYA GELECEK FARK ETMEZ ANTALYA OLUR BODRUM OLUR GERİ GELDİKLERİNDE SANA BİR MÜJDE VERECEKLER BİL BAKALIM NE DİYECEKLER BAK SENİN KAFAN ÇALIŞMAZ AMA BENSANA BİR İP UCU VEREYİM D E D E OLACAN D E D EEEE

  • Emekli borsacı18 Aralık 2015 00:56

    Gazı kesebilirsiniz ama kızları gönder lütfen

  • ödlek17 Aralık 2015 19:47

    sıkıyorsa dogalgazı KES

  • ibrahim ozel17 Aralık 2015 19:16

    7 şubat 17-25 aralık savcılar müdürler devlette hükümdar olmak isteyenler hepsi kaçak yersen gersenkirsen

  • 17 aralikci capulcu 17 Aralık 2015 17:38

    17_25 aralık para kasası yatak odası piyano saat babacığım kese bornoz de bizimki anlar seni başkan yapmiyacam dersen daha etkili olur

  • bosgezen17 Aralık 2015 17:06

    bu nasil bir ulke ya ama agladilar haftalardir .madem iliskiler duzelmiyecek konusma ozaman ,

  • c217 Aralık 2015 14:12

    hav hav hav hav .... yiyorsa ısırsana sürekli havlıyorsun :D

  • ....17 Aralık 2015 13:49

    Önce biz neler yapmisiz hangi ulkelerin rusyaya aldigi onlemlere kurecik incirlik vs gibi izin vermisiz sonra karsi taraftanda ayni seyi beklemeliyiz..sen benim dostumsun diyip aba altindan sopa gostermek oolmaz..kurecik kim icin kuruldu kimin kontrolunde bunun icin komsularla bu duruma gelmeye degermi bunlar cok dusunulup oyle hamle yapilmasi gereken seyler..ben buna izin vereyim sunuda ben isterim derken neler kaybediyoruz iyi dusunmek lazim

  • as17 Aralık 2015 13:44

    Yine konuşmuş estetik maduru karı kılıklı potin eğer bir savaş cıkarsa biz cerkezler olarak bu vatan icin icerde ve dısarda ölümüne savaşacaź allahın izniyle

  • dış politika fiyasko17 Aralık 2015 13:21

    olaylara milliyetçi edebiyatlarla veya siyasi bakış açısıyla değil gerçekçi bakmamız gerekiyor artık!!! önceden ülkemiz uluslararası alanda itibarı olan sözü geçen bir ülkeydi!! bugün hiç bir caydırıcılığımız kalmadığı gibi kendi bölgemizde savaş uçağı bile uçuramaz hale geldik:(

  • x-men17 Aralık 2015 13:05

    SOYKIRIMCI RUSYAAA... HADİ ORADAN... EMPERYALİST. SARI PETRONUN DEVAMI... ASIL YOBAZ BUNLAR. KENDİLERİ DİNLE DEVLETİ KARIŞTIRIP, SONRA BİZE LAİKLİKTEN BAHSEDEN İNSAN OLDUĞUNU SANAN VARLIKLAR, UCUBELER...

  • gnçlk17 Aralık 2015 12:55

    düşen petrol, emtıa ve yeraltı kaynakları gelırlerı nasıl degerlenır? savaş ve gerılım olursa. putun bunu ıstıyo... ukrayna ile yaptı o pos oldu...şimödi trent turkıye... halk ekonımısı kötu, onlara swoh ve gundem degıstırme yapıyo.. turkıye ıle

  • hasan17 Aralık 2015 12:14

    O Rus bu mu?

  • Gkmn17 Aralık 2015 12:06

    Bu adamdan biri reklam parası alsın sayemizde meşhur oldu telif hakki odemeli bu nedir yahu

  • ahmet17 Aralık 2015 12:03

    turkiye ne kadar buyukki dunya turkiyeyi konusuyor.birde putin konusmus cokmu.havlayan kopek ısırmaz.yiyiyorsa kapasın vanayıda gorelim erkekligini.kapasın sınırlarını.neden yapmıyor.cunku muhtac muhtac.dua etsinde rusyadaki turkler ayaklanmısın hem ic hem dıs basedemez hale gelir.zaten ekonomisi yerlerde.

  • Erol17 Aralık 2015 11:57

    Biz de Rus uçağının Türkiye hava sahasında neden uçtuğunu anlayamıyoruz.