E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinPutin ve Schröder’e kokteyl hazırlayan Türk barmen---

Putin ve Schröder’e kokteyl hazırlayan Türk barmen

Putin ve Schröder’e kokteyl hazırlayan Türk barmen
18 Haziran 2015 - 13:04 borsagundem.com

Devlet başkanlarına kokteyl haz ırlayan Barmen Şefi Rasim Durusoy, barmenliğin şov olmadığını söyledi

Uzun yıllar turizm merkezi Alanya’da dört ve beş yıldızlı otellerde barmen olarak çalışan, bar ve restoran şefliğine kadar yükselen Rasim Durusoy, 2000 yılında Almanya’nın Hamburg şehrine yerleşti.  Burada çeşitli otel ve restoranlarda çalışan Durusoy bugün barmenlik konusunda mesleğinin en iyileri arasında gösteriliyor. Hamburg Ticaret Odası’ndan bu meslekte çalışmak isteyenlere kurs verecek yeterlilik belgesi almaya hak kazanan Rasim Durusoy, şehrin en prestijli otellerinden biri olan Adina Oteli’nde yaklaşık 6 yıldır barmen şefi olarak çalışıyor.

BARMENLİK ŞOV YAPMAK DEĞİLDİR

Barmenliğin sadece şov yapmak olmadığının söyleyen Rasim Durusoy, Türkiye’de  bu mesleğin yeterince icra edilemediğini söyledi. Bu mesleğin bir anlamda psikolog ile eş değer olduğunu belirten Rasim Durusoy, “Bu meslekte insanların psikolojini anlamak gerekiyor. Bara gelen herkes mutlu veya hüzünlü anlarında bizimle dertleşiyor. Bir anlamda herkesin sırdaşı oluyoruz. Bize her türlü sıkıntılarını, hüzünlerini, mutluluklarını anlatıyorlar, bizi bir nevi ailelerinden biri olarak görüyorlar. Sadece dertleşmek için bile gelen çok sayıda müşterimiz var. Bu müşterilerimizin birçoğu kamuoyunun çok yakından tanıdığı spor, sanat, iş ve siyaset dünyasından insanlarda olabiliyor” diyor.

BİN ÇEŞİT KOKTEYL HAZIRLAYABİLİYORUM

Barmenliğin kesinlikle pratik yapılarak kazanılan bir beceri ve bilgi birikimi gerektirdiğini ifade eden Durusoy, kendisinin bin farklı kokteyl hazırlayabildiğini belirterek iyi bir barmende olması gereken özellikleri şöyle sıraladı: “Dünyada turizmin büyük bir ivme kazanması neticesinde barmenlik uluslararası bir boyut kazanıp gözde mesleklerden biri oldu. Bir barmen içkilerin tadını, alkol derecesini, ne zaman ve ne ile birlikte içileceğini, servis şekli-soğukluk derecesini, içkilerin birbiriyle uyumunu, hangi içkinin hangi meyveyle hazırlanacağını bilmeli, aynı anda bir kaç işi yapabilmeli, diksiyonu ve konuşması düzgün olmalı, hijyen kurallarına dikkat etmelidir. Aynı zamanda yiyecek ve içecek kültürüne sahip, misafirlerle sürekli göz teması kuran, seviyeli, toleranslı ve sevecen biri olmalıdır.”

PUTİN VE SCHRÖDER’E BİLE SERVİS YAPTIM

B52 kokteylini en iyi kendisinin hazırladığını, birçok müşterisin sırf bu kokteyl için kendi mekanlarına geldiğini söyleyen Durusoy, Yeni Zelanda Eski Başbakanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dönemin Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’e bile kokteyl hazırladığını anlattı. Rasim Durusoy, müşteri portföyleri arasında gruplar halinde gelen iş adamları, sporcular, sinema sanatçıları, müzisyenler ile Avrupa’nın diğer ülkelerinden de çok sayıda müşterinin bulunduğunu sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)