E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, küresel petrol piyasalarının zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, "Petrol talebi sert bir şekilde düştü. Küresel petrol üretimini günlük 10 milyon varil azaltmak gerekiyor ve bunun ortaklık çerçevesinde yapılması gerekiyor." dedi.
Putin, başkent Moskova'da bazı Kremlin ve bakanlar kurulu yetkililerinin yanı sıra, Rus petrol şirketlerinin başkanlarıyla video konferans yoluyla görüştü.
Küresel petrol piyasalarındaki durumun son derece karmaşık bir halde olduğunu anlatan Putin, 'Koronavirüs salgını neredeyse tüm dünya ekonomisini etkiledi ve petrol talebi sert bir şekilde düştü. Bu durum hem teknolojik hem de ekolojik riskler barındırıyor." diye konuştu.
Dünya ekonomisinin gelecekte yüksek petrol fiyatlarıyla karşılaşabileceğini savunan Putin, "Rusya yüksek fiyatlara da düşük fiyatlara da karşı. Varil başına 42 dolar bizim için makul bir fiyat seviyesidir. Bütçemizi de bu fiyata göre ayarladığımız için bu seviyelere bizim için uygun." değerlendirmesinde bulundu.
"SUUDİ ARABİSTAN KAYA PETROLÜNÜ HEDEF ALDI"
Düşen petrol talebi nedeniyle küresel petrol üretiminin azaltılması gerektiğini belirten Putin, "Küresel petrol üretimini günlük 10 milyon varil azaltmak gerekiyor ve bunun ortaklık çerçevesinde yapılması gerekiyor." diye konuştu.
Putin, Suudi Arabistan'ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı üretici ülkeler arasındaki anlaşmadan çekildiğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Suudi Arabistan'ın anlaşmadan çekilmesini anlayabiliyoruz, çünkü kaya petrolü üreten rakiplerinden kurtulmak istediler. Bunun gerçekleşmesi için petrolün varil başına 40 doların altında olması gerekiyor. Ancak bizim buna ihtiyacımız yok, böyle bir hedefimiz de hiç olmadı. Suudi Arabistan'la bu konuda temas halindeyiz. ABD'li ortaklarımızla da işbirliğine açığız."
Toplantıya katılan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak da 6 Nisan'da yapılacak OPEC toplantısına işaret ederek, "Üretim kısıntısına yönelik anlaşmaya, ABD ve Suudi Arabistan dahil, tüm petrol üreticisi ülkelerin katılması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
Suudi Arabistan, OPEC ve Rusya önderliğindeki bazı OPEC dışı petrol üreticisi ülkeler arasında "adil bir anlaşma" sağlanması için acil toplantı çağrısında bulunmuştu.
Azerbaycan Enerji Bakanlığı, toplantının 6 Nisan'da video konferans yoluyla yapılacağını açıklamıştı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Kuyu açmakta, kapatınca devreye almakta pahalı. Us anti-Trust yasaları var. Kaya veya permian havzasında 4000 üretici ve Yancı var, kimi tek kimi binlerce kuyu! Amerika’ nasıl kısacak! Stoklayacak yer kalmadı! Bu işten birileri batana Kadar negatif gidebilir. 42 dolar herkese öpücük, kayada son maliyet 36 dolara, Suudi’de 14 dolara Rus’ta 27, Azeri’de ve latinde 23 dolara gelmişti. Ancak şilepler bile doluyken, son iki yılda 4 ülke ilave ihracatçı olmuşken; , Krizsiz fazla varken; alternatif enerji teşviklenirken nasıl olacak? Trump tüm petrolümü alacak? Nereye koyacak? , iran 22 dolara istediğin kadar satarken, batı maske yüzünden bile kavga ederken, Nakit sıkıntısına Altın bile kafayı kaldıramazken...Pozitif 1 neden yok ama negatife çok var gibi duruyor.
En az 2 sene daha 30 doların altında seyreder. Sen 42 doları rüyanda görürsün.
Fiyatı talep belirler :D
50 dolar olur Rus Arap zengin olur bizde üretir mal satarız çark döner. Şimdi çark kırıldı isterse bedava isterse 300 dolar olsun çarkı dondurmez.
bütün herkes aracını parketmiş 3 harflilere mi satacaklar 42 dolardan
Dostum Putin masaya 42 $ oturdu. ABD'nin maliyeti yüksekti galiba kaya petrolü çıkarttıkları için en az 40 $ maliyeti var. Bu işi bu fiyata birakmazlar. Masadan en az 50-55 $ çıkar gibime geliyor. Bizim için kötü seviyeler cari açık artar, enflasyon da artar dolar da artar işsizlik de artar..Asıl sıkıntıyı biz çekeriz. Beyler şimdiden depoları dolduralım😉
Uyar uymasına da, halihazır gerçeklere uymuyor, dünya stop demiş, petrolü kim ne yapsın. 30'dan yukarı çıkmaz.
ABD kaya petrolü çıkarıyor aliyet 40 $ diye biliyorum yanlış hatirlamdıysam o yüzden 40 $ altına asla inmez. Kardeşim şu an için talep yok ama arzı da düşürdüler günlük 10 milyon varil azaldı. Şekil çiz bakalım petrol talebi ve arzı azaldı bu da petrol fiyatların yükselmesine yol açar. Bizim açımızdan hiç iyi değil.
Bu konjonkturde 40 usd ustu zor..
ABD maliyeti zaten 40 $ kaya petrolü çıkarttığı için. 40 $ üstü rahat olur.
En sonunda pes etti en az 42 $ pazarlık masasına girdi. Petrol fiyati burda durmaz daha yükseltirler. Çin de üretime geçerse daha da yükselir. Bizim için çok negatif yansıma olur stagflasyon bekliyorum.
Ekonomist diye geçiniyorsun yürü be felaket tellalleri sizi bi bitmediniz ...
Dünya tüketmedikten sonra yükseliş geçici olur. Yeniden düşüşe geçecektir.
Kardeşim durgunluk döneminde petrol fiyatının boş yere yükselmesi enflasyonu yükseltir maliyet yükseldiği için de işsizlik artışı olur yani stagflasyon olur. İthal eden bizim ülkeler için de zaten cari açık iyice artar. Cari acik kapatacam diye bu sefer borçlanmak zorunda kalırsın. Bunları ben mi öğreteyim sana 😂
42 dolar bizim için de iyi çok düşmesi de iyi bir şey değil
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (00:45)