E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin Türkiye'ye geldi---

Putin Türkiye'ye geldi

Putin Türkiye'ye geldi
10 Ekim 2016 - 13:27 borsagundem.com

Rusya Başkanı Viladimir Putin, İstanbul'da düzenlenen Dünya Enerji Zirvesi için İstanbul'a geldi...

23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Putin'in uçağı İstanbul'a iniş yaptı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi Açılış Oturumu'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelecek. Rusya Devlet Başkanı Putin, uçağından iniş yaptı. Putin birazdan İstanbul Kongre Merkezi'ne geçecek ve kongrede bir konuşma gerçekleştirecek.

SON İKİ AYDA ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME

Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesiyle birlikte temas trafiğine hız veren Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 60 günde iki kez yüz yüze, dört defa da telefonda görüştü. Liderler görüşmelerinde, Türkiye-Rusya ilişkilerini tüm boyutlarıyla detaylı bir şekilde ele alırken, Suriye başta olmak üzere bölgesel konuları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Putin'le yapacağı görüşme, iki ülke ilişkilerinde olduğu kadar, bölge açısından da büyük önem taşıyor. Zira Erdoğan ve Putin, yoğun temas trafiğinde Suriye ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundu. Suriye ve bölgesel konularda iki lider arasındaki doğrudan diyaloğun İstanbul'da da devam etmesi bekleniyor.

Görüşmede öne çıkması beklenen konular arasında, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, Rusya'nın tek taraflı uyguladığı vize ve kısıtlamalar, Türk Akımı doğalgaz boru hattı gibi konular yer alıyor.

Erdoğan ve Putin İstanbul'da Enerji Zirvesi'nde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)