E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, Suriye'deki askerlerini çekecek---

Putin, Suriye'deki askerlerini çekecek

Putin, Suriye'deki askerlerini çekecek
11 Aralık 2017 - 13:08 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de bulunan askerlerini geri çekme kararı aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'ye gitti. Suriye'nin Lazkiye kentinde bulunan Rus askeri üssü Hmeymim'i ilk defa ziyaret eden Putin, burada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü. Görüşmeye Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da katıldı.

Putin burada yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'na Rus güçlerinin kalıcı üslerine çekilmeye başlaması talimatı verdim" dedi.

"Rus askerleri evlerine zaferle dönecek"

Rus askerlerin evlerine zaferle döneceğini söyleyen Putin, "Rus ve Suriye orduları, uluslararası terörizmin en büyük kapasiteye sahip örgütlerinden birini sadece iki yılda imha etti. Teröristler Suriye'de kafalarını kaldırırsa Rusya güçlü saldırılarla onları vuracak" diye konuştu.

Putin, Suriye'de ve Rusya'da terörle mücadele için verilen kayıpları unutmayacaklarını da söyledi.

“Çekilme süreci muhtemelen birkaç hafta sürecek"

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Ozerov da, Moskova’da yaptığı açıklamada, Rus birliklerin Suriye’den hızla çıkacağına işaret ederek, “Çekilme sürecinin muhtemelen birkaç hafta sürmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Suriye ordusuna 2015'ten bu yana destek veren Rusya, ülkedeki hava operasyonlarını Hmeymim üssünden yönetiyor.

Putin, Suriye ziyaretinin ardından bugün önce Mısır'a, daha sonra da Türkiye'ye gelecek. Rus lider, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)