E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin güvenli liman oldu---

Putin güvenli liman oldu

Putin güvenli liman oldu
13 Eylül 2013 - 20:26 borsagundem.com

Putin, Suriye'nin kimyasal krizinden sonra İran'ın nükleer krizinde de rol oynayabilir

Suriye rejiminin içinde bulunduğu kimyasal krizine, bu ülkenin elindeki kimyasal silahların teslim edilmesini önererek öne çıkan Rusya, her an İran'ın nükleer krizi konusunda da bir adım atabilir.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kırgızistan'daki bir güvenlik zirvesinde bir araya geldi. Rus Interfax haber ajansı da Ruhani'nin Putin'den nükleer krizinin çözümü için yardım istediğini bildirdi. Ajansın haberine göre Ruhani Putin'e şunları söyledi:
"İran'ın içinde bulunduğu nükleer sorunların uluslararası normlar çerçevesinde mümkün olan en kısa sürede çözülmesini istiyoruz. Geçmişte bu alanda önemli adımlar atan Rusya'nın şimdi tekrar yeni adımlar atması iyi bir fırsat olur."
İran'ın bir önceki Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın sert tavırlarının aksine Ruhani daha ılımlı bir isim olarak öne çıkıyor. İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndaki (IAEA) yeni temsilcisi Rıza Necefi de var olan sorunları aşmak için IAEA ile işbirliği yapacağını söyleyerek ılımlı bir yaklaşım sergilemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)