E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPSA Çin ortak girişimindeki %50 hissesini satacak---

PSA Çin ortak girişimindeki %50 hissesini satacak

PSA Çin ortak girişimindeki %50 hissesini satacak
29 Kasım 2019 - 15:26 borsagundem.com

Peugeot markasının sahibi PSA Group sekiz yıllık ortak girişimi Chongqing Changan Automotive'deki  %50 hissesini satmaya hazırlandığını açıkladı.

PSA'nın Çin'deki satışları 2018'de %32 düşüşle 262,583'e gerilemiş ve birkaç yıl önce belirlediği 1 milyon yıllık hedefin çok gerisinde kalmıştı. Bu açıklama, Changan'ın, PSA'nın premium otomobil markası olan DS kapsamında otomobiller üreten CAPSA olarak bilinen Shenzhen merkezli girişimin yarısını satmak için alıcı aradığının sinyalleri vermesinin ardından geldi.

PSA'nın bu adımı, küresel otomobil üreticilerinin, 1990'lardan bu yana ilk kez geçtiğimiz yıl satışların daraldığı dünyanın en büyük otomobil pazarında yaşadığı zorlukları gösteriyor. PSA sözcüsü, DS otomobillerini hala Çin'de piyasaya sürmeyi umduklarını ve önümüzdeki haftalarda veya aylarda "yeni bir stratejik plan" sunulacağını söyledi. PSA sözcüsü yaptığı açıklamada, ortakların Shenzhen tesisinde DS markalı otomobiller üretmeye devam etmeyi planladıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)