E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakProje beğenildi 4 sipariş geldi ---

Proje beğenildi 4 sipariş geldi

Proje beğenildi 4 sipariş geldi
17 Şubat 2011 - 08:59 borsagundem.com

Genç Çelikler’in Türkmenistan’da yaptığı Çöl Pazarı'nı beğenen Devlet Başkanı Berdimuhamedov, 4 tane daha yapılmasını istedi

Toplam 1 milyon metrekarelik alanıyla, dünyanın en büyük açık pazarlarından birisi olan Türkmenistan’ın ünlü Çöl Pazarı, Türk inşaat şirketlerinden Genç Çelikler İnşaat tarafından kuruldu. Çöl Pazarı, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı. Genç Çelikler İnşaat tarafından yaklaşık 152 milyon dolara inşa edilen ve ülkenin en önemli ticari ve tarihi simgesi sayılan Çöl Pazarı’nın yeni tesislerini gezen Gurbanguli Berdimuhamedov, pazardaki dükkanları ve tezgahları gezerek pazarcılarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Tesislerden oldukça memnun kalan Berdimuhamedov, şirket yöneticisi Ahmet Çelik’e teşekkürlerini iletirken, söz konusu pazarlardan ülkenin diğer 4 eyaletinde de kurmasını istedi. Toplam 1 milyon metrekare alan üzerine kurulan Çöl Pazarında irili-ufaklı 2 bin 56 dükkan ve 16 adet bölümde 5 binin üzerinde tezgah bulunan pazar, mimari olarak dünyanın en büyük Oğuzhan Yıldızı görseline sahip olmasi olarak görülüyor.
GUINNESS’E ADAY OLDU
Proje, ve büyüklügü ile Guinness Rekorlar Kitabı’na da aday oldu. Eski yerinde, yani çölün ortasında, haftada 2 gün açık olan Çöl Pazarı, artık her gün açık olacak. Genç Çelikler İnşaat Başkanı Ahmet Ufuk Çelik “Çöl Pazarı bizim için çok önemli bir proje ve başlangıçtı. Önümüzdeki dönem yepyeni projelere imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

STAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)