E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların radarında gelecek hafta neler olacak---

Piyasaların radarında gelecek hafta neler olacak

Piyasaların radarında gelecek hafta neler olacak
21 Ekim 2016 - 17:52 borsaningundemi.com

Destek Yatırım, bu haftayı ve önümüzdeki haftanın gelişmelerini değerlendirdi

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

Geride bıraktığımız haftada yurtiçi piyasada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)’nin faiz oranı kararı, yurtdışı piyasalarda ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranı kararı ile İngiltere ve ABD’den önemli veri akışı takip edildi. TCMB piyasa beklentisinin aksine faiz indirimine ara verdi ve Dolar’ın küresel çaptaki değer kazanımına rağmen, Dolar/TL kuru kritik 3,050 seviyesine doğru gevşedi. Fakat küresel piyasalarda Dolar endeksinin 98.80 seviyesini aşarak son 8 ayın zirvesini görmesi sonrası kur tekrardan 3.0880 seviyesini aştı. BİST100 endeksi ise haftanın son işlem gününde 79 bin seviyesi altında dengelendi. Avrupa Merkez Bankası ise piyasa beklentilerine paralel olarak faiz oranında ve varlık alım programında herhangi bir değişiklik yapmadı. Kararın ardından ECB Başkanı Draghi’nin açıklamalarında, Euro Bölgesi’nde genişlemeci hamlelerinin devam edebileceği mesajı yer aldı. Bunun üzerine EURUSD paritesi 1,09 seviyesi altına gerilerken, Euro/TL kuru ise 3,3350 seviyesi yakınlarına geriledi. Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, istihdam piyasasını ele alan yapısal reformlar yapılması için çağrıda bulundu. İstihdam piyasasındaki iyileşme, Japonya ekonomisinin kalkınmasına destek olacağını belirtti. Bu hafta azalış gösteren stok verileri ile petrol fiyatları yeniden alevlendi. Ham petrol 51 dolar yakınında, brent petrol ise 52 dolar yakınında fiyatlandı. Haftanın son işlem gününde ise küresel endekslerde satıcılı bir seyir söz konusuydu. S&P500 vadeli endeksi yüzde 0,43 , DAX30 endeksi yüzde 0,16 , Nasdaq endeksi ise yüzde 0,09 geriledi. Gelecek hafta yurtdışı piyasalarda ABD ve İngiltere tarafından 3. Çeyrek ilk okuma rakamları ile PMI verileri ön planda olacak. Yurtiçi piyasalar ise dördüncü enflasyon raporu ile ekim ayı toplantı özetini takip edecek.

USDTRY ANALİZİ

Merkez bankası kararı ve FED beklentilerin yön verdiği kur tarafında genel olarak dalgalı bir haftayı geride bıraktığımız belirtelim. İçeride Musul operasyonuyla ilgili gelişmeler ve jeopolitik risklerin artması TL varlıklarını zayıflattı. Dolar/TL 3.1140 görerek yine rekor kırarken TCMB kararı sonrası gevşemeler izlendi. TCMB’nin 7 ay sonra ilk defa faiz indirimine gitmeyerek bu ayı pas geçmesi sonrası TL varlıkları yükseldi. Bu durum Dolar/TL’yi 3.05’e kadar çekti ancak EUR/USD paritesindeki sert düşüş dolar endeksini son 8 ayın zirvesine taşıdı. Doların küresel piyasalardaki yükselişiyle Dolar/TL haftanın son işlem gününde tekrardan 3.0800 seviyesini aştı. Önümüzdeki hafta yurtiçi tarafta kapasite kullanım oranı ve imalat güveni gibi büyümenin öncü göstergeleri izlenecek. ABD tarafında ise Tüketici Güveni, Konut satışları, Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri ve 3.çeyrek büyüme verisinin ilk okuması ön plana çıkıyor. Teknik görünümde ise TCMB kararları sonrası yükseliş trendini aşağı yönlü kıran kur tarafında bugün yükseliş isteği dikkat çekiyor. Ancak yükselişin devam edebilmesi için 3.0890-3.0980 direnç bölgesinin aşılması gerekebilir. Geri çekilmelerde ise 3.0750-3.0650 destek bölgesi olarak izlenebilir.

EURTRY ANALİZİ

Geride bıraktığımız haftada merkez bankalarının kararlarının kur tarafına yön verdiğini gördük. Avrupa Merkez Bankası aldığı kararla beklentilere paralel bir şekilde faizlerde bir değişikliğe gitmedi ve aylık varlık alım miktarını sabit bıraktı. Ancak genişleme sürecinin devam edeceği sinyalini veren Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghi’nin açıklamaları sonrası Euro varlıklarında düşüşler hız kazandı. Aynı zamanda içeride TCMB’nin faiz kararı izlendi. Kurdaki oynaklıktan dolayı Merkez bankası bu ay faiz indirimine ara verdi ve karar sonrası TL varlıkları sert bir şekilde yükseldi. Bu gelişmelerde Euro/TL’deki düşüşleri destekledi diyebiliriz. Önümüzdeki hafta ise Avrupa tarafında İmalat verileri izlenecek. İçeride ise kapasite kullanım oranı ve imalat güveni gibi büyümenin öncü verileri ön plana çıkıyor. Teknik görünümde ise kurun düşüş kanalı oluşturduğunu görüyoruz. 3.3650 ve özellikle 3.3840 direnç seviyeleri altında kaldığı sürece kurda tekrardan aşağı yönlü bir hareketlenme gündeme gelebilir. 3.3380 desteği aşağı yönlü kırılırsa satışlar derinleşebilir ve 3.3240-3.3070 destek noktaları görülebilir.

EURUSD ANALİZİ

Küresel piyasalarda FED’e dair beklentiler takip edilse de, EUR/USD paritesine bu hafta Avrupa Merkez Bankası kararları yön verdi diyebiliriz. Avrupa Merkez Bankası yaptığı toplantı sonrası verdiği kararda beklentilere paralel bir şekilde faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmedi ve aylık varlık alım programını miktarını sabit bıraktı. Özellikle varlık alım programının azaltılacağı (tapering) söylentileriyle uzun süre güçlü duran paritede Draghi açıklamaları sonrası düşüşler görüldü. Avrupa Merkez Bankası başkanı Draghi; tapering söylentilerini yalanlarken, varlık alımının devam edeceğini vurguladı. Açıklamaların ardından Euro varlıklarının zayıflamasına bağlı olarak paritede sert düşüşler yaşandı. Önümüzdeki hafta ABD tarafında Tüketici Güveni, Konut satışları, Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri ve 3.çeyrek büyüme verisinin ilk okuması ön plana çıkıyor. Euro bölgesinde ise İmalat verilerini takip ediyor olacağız. Teknik görünüme baktığımızda ise paritenin uzun vadeli yükseliş trendini aşağı yönlü kırdığını görüyoruz. Uzun vadede paritede tekrardan yükseliş görebilmemiz için 1.1050 direnci üzerinde bir fiyatlama görmemiz gerekebilir. Daha kısa vadede ise 1.0910-1.0960 direnç bölgesi altında kaldığı sürece gevşemelerde 1.0820 desteği gündeme gelebilir.

ALTIN ANALİZİ

Hafta başı itibari ile altında başlayan yatay hareket bugün de devam ediyor. Amerika Merkez Bankası (FED)’nın Aralık ayında gerçekleştireceği toplantısında faiz artıracağı beklentisi altın üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Öte yandan hafta başında açıklanan ABD enflasyon rakamlarında çekirdek enflasyondaki düşüşe rağmen manşet enflasyondaki yükseliş dolar tarafında pozitif olarak fiyatlandı ve sarı metal üzerindeki baskıyı artırdı. Gelecek hafta ABD makroekonomik verilerinin yanı sıra büyüme rakamları ön planda olacak. Teknik olarak incelediğimizde, 1265-1277 direnç bölgesini aşmakta zorlanan sarı metalde bu bölge altında kalındığı takdirde zayıf görünüm sürebilir. 1265 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda 1250-1241 destekleri ön plana çıkabilir.

GRAM ALTIN ANALİZİ

TL varlıklarındaki zayıf görünümün etkisiyle gram altında yükseliş hareketleri gözlense de ons altındaki değer kaybı sarı metaldeki yukarı yönlü hareketlerin sınırlı kalmasına neden oldu. Teknik olarak incelediğimizde, yatay bant içindeki hareketine devam eden sarı metalde 125.90 direncinin aşılması durumunda yükseliş hareketi görülebilir ve 127.70-128.90 dirençlerine doğru hareketlenme görülebilir. Yatay bandın alt seviyesi olan 123.70 desteğinin kırılması halinde ise, 122.10 desteği ön plana çıkabilir.

HAM PETROL ANALİZİ

Petrol fiyatlarında OPEC’in kararlarının etkisi ve stoklar takip edildi. OPEC üretimini günlük 32.5 milyon varile düşürme kararını resmi olarak açıklamasa da piyasalar bu beklentiyi fiyatlamaya devam ediyor. Ham petrolü 2016 yılının en yüksek seviyesini yenilese de kalıcı olmadı. EIA’nın açıkladığı stoklar 5,2 milyon varil azalış gösterirken benzin stokları 2,5 milyon varil yükseldi. Stok verileri sonrası fiyatlarda yükseliş isteği sürerken önümüzdeki hafta OPEC’in yapacağı resmi olmayan toplantı piyasaların takibinde olacak. Piyasalar bu toplantıda herhangi bir anlaşma beklemiyor. Resmi toplantı ise 30 Kasım günü Viyana’da yapılacak. Öte yandan petrol stokları ve sondaj kule rakamları petrol fiyatların etkili olmayı sürdürecek. Teknik görüntüye baktığımızda ham petrolü yeni yıl zirvesi gerçekleştirse de kalıcı olmadı. Ancak, yükselen trendin devam ettiğini ifade edebiliriz. 49.00 -48.90 bölgesi önemli destek olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yükseliş isteği yeniden 51.60 – 52.40 bölgesi gündeme gelebilir. Önemli destek bölgesinin kırılması halinde 44.40 – 47.60 bölgesi ön plana çıkabilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolü önemli destek olan 51.10 seviyesini yeniden test etti. Birkaç defa burayı test eden petrol fiyatları yeniden yükselse de kalıcı olmuyor. 51.10 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde geri çekilmeler 50.80 – 50.50 bölgesine doğru sürebilir. Haftalık direnç bölgesi olarak ise 52.50 – 53.40 bölgesi ön plana çıkabilir. Yükselen trendin desteği olan 48.30 seviyesi güçlü seviye olarak takip edilebilir. Bugün ise ABD’den sondaj kule rakamları takip edilecek.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)