E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yurtiçi Piyasalarda Gözler TCMB Toplantısına Çevrildi…
TCMB planlı takvime göre yılın 7.toplantısını 23 Temmuz tarihinde gerçekleştirecek. Genel görünümde, piyasa beklentisi bankanın politika faiz oranı olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında
değişikliğe gitmemesi ve % 8,25 düzeyinde koruması yönünde şekilleniyor. Özellikle, yaşanan global pandeminin olumsuz etkisi ile birlikte yükselen gıda fiyatlarının enflasyon üzerinde yukarı yönlü riskleri gündeme getirmesi nedeniyle bankanın faiz oranında değişikliğe gitmeyeceği ve bekle-gör politikasına devam edebileceği öngörülüyor. Banka, 25 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında faiz oranını sabit bırakırken, yayınlanan metinde Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyümedeki zayıflamanın yılın ikinci çeyreğinde derinleştiğini aktarmıştı. Bu nedenle kararla birlikte
yayınlanacak metinde geleceğe yönelik ışık tutması adına önemli olacak. (23 Temmuz)
Yurtiçinde Tüketici Güveni Datasını Alacağız…
TÜİK ve TCMB işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre % 5,2 artış ile 62,6
düzeyine yükseldi. Açıklanacak olan Temmuz ayı verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Verinin TL varlık fiyatlamalarına etkisinin sınırlı kalması beklenebilir. (23 Temmuz)
Global Piyasalarda İmalat PMI Dataları ile Siyasi ve Salgına Yönelik Gelişmeler Takibimizde Olmaya Devam Edecek…
Euro Bölgesi’nin lokomotif ülkesi olan Almanya’da açıklanan İmalat PMI verisi Haziran ayında 45,2 gelirken, Temmuz ayı için beklenti 48,30 düzeyinde bulunuyor. Euro Bölgesi’nde açıklanan İmalat PMI
verisi Haziran ayında beklentilerin üzerinde 47,4 düzeyinde kaydedildi. Temmuz ayı İmalat PMI verisine dair piyasa beklentisi 49,60 düzeyinde yoğunlaşıyor. ABD’de imalat PMI verisi Haziran ayında 49,8 düzeyine yükselmiş ve Temmuz ayı için 48,0 düzeyine gerilemesi bekleniyor. Özellikle, ekonomik büyüme tarafında öncü göstergelerden birisi olan İmalat PMI verisinin seyri yakından takip etmeye devam ediyoruz.
S&P’nin Türkiye’nin Kredi Notu Hakkında Değerlendirmesi Bekleniyor…
En son 06 Mayıs 2020 tarihinde Türkiye’ye yönelik değerlendirmede bulunan S&P’nin 24 Temmuz takvimi için bir beklenti bulunmuyor. Son değerlendirmesinde uzun vadeli döviz cinsinden kredi notuna + ve uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise BB- olarak teyit etmişti. Görünüm ise “durağan” olarak açıklandı. Bir değerlendirme açıklanırsa burada Türkiye ekonomisine dair yorumlar
önemli olacaktır. Ayrıca kurumun bu değerlendirmeyi pas geçerek aynı şekilde bırakma ihtimali de gündemde iken, temkinli olmak gerekebilir. (24 Temmuz)
*Rusya Merkez Bankası Faiz Kararı açıklanacak. (24 Temmuz)
*Güney Afrika Merkez Bankası Faiz Kararı açıklanacak. ( 23 Temmuz)
*Hafta içerisinde, yaşanan COVID-19 salgınına dair aşı çalışmalarına ilişkin gelişmeler ve haber akışlarının yanı sıra Türkiye’de bayram öncesi salgına karşı alınacak önlemler yakından takip edilecek.
*ABD-Çin ve Hong Kong arasında yaşanan siyasi gelişmelerin gidişatı yakından izlenece
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Çok basit kişiler bunları bi egitemedik yazık böyle yorumlar ve görüşler anca Türkiye 🇹🇷 Cumhuriyetinin 100 de 20.. 23 etkisi olur Atatürk ün dediği gibi Türk milleti zekidir onun için bunlar törör ve FETÖ' desteği le bile iktidar olamuyoar Türk milleti zekidir tabi Dünyada olduğu gibi bizim de icimiz de böyle bir kaç tane çıkıyor.
piyasa da güven yok. eline nakit geçen dolara saldırıyor. hangi ülkede akraba ilişkisi ile yönetilen ekonomiye güven olur ki. 83 milyon kahrediyoruz.. bu işi ülkenin başına bela oldu. seçen de oy vermedi ama ANLAMIYOR.
Her haberin altına saçma siyasi yorumlarınızı yazmasanız iyi olacak.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:44)