E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaların gözü kulağı Fed'de---

Piyasaların gözü kulağı Fed'de

Piyasaların gözü kulağı Fed'de
14 Ağustos 2013 - 08:58 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ekonomik verilerin Fed'in teşvik kararına etkilerini tartışıyor

Dolar kazançlarını korur ve emtianın önemli bölümü değer kaybederken, Asya hisse senetleri dalgalı seyretti. Asya'da tahviller, 30 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizinin, ABD'de büyümenin hızlandığına ilişkin işaretler üzerine son iki yılın zirvesine yaklaşmasının ardından değer kaybetti.
ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, önceki iki gündeki yüzde 0.9'luk yükselişinin ardından yüzde 0.1 kadar daha yükseldi. Güney Kore para birimi won dolar karşısında, Tokyo saati ile 1302'de, yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu. Brent petrolü yüzde 0.5 düştü ve aluminyum yüzde 0.5 kaybetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'den az bir düşüş gösterdi. Hong Kong borsasında sabah seansı işlemleri fırtına nedeniyle yapılamadı. Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, 30 yıl vadeli ABD tahvil faizinin son iki günde 13 baz puan artmasının ardından son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)