E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü Fed tutanaklarında---

Piyasaların gözü Fed tutanaklarında

Piyasaların gözü Fed tutanaklarında
17 Şubat 2016 - 17:53 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Bugün global piyasalar Tahran’dan gelecek petrol anlaşmasına yönelik açıklamalara odaklandı. Rusya ve Suudi Arabistan’ın başı çektiği ülkelerin anlaşma sağlamasına karşın, İran bu talebi reddediyor. Doha’da yapılan anlaşmaya göre Ocak ayındaki üretim miktarı yeni limit kabul edilecek ve daha fazla üretim yapılmayacak. Ancak İran bu anlaşmaya sıcak bakmadığını dün belirtti. Bugün ise İran’ı ikna etmek için Venezüela ve Katar Petrol Bakanları İran ile bir toplantı gerçekleşti. Toplantı akşam saatlerinde bitmesine karşın resmi açıklama henüz yapılmadı. İran’ın ikna edilmesi halinde petrol piyasasında yaşanan krize en azından bir önlem alınmış olabilir.

ABD’de FOMC Tutanakları Takip Edilecek…

ABD tarafında bu akşam son FOMC toplantı tutanakları açıklanacak. Saat 21:00 da açıklanacak tutanaklarda Fed’in son dönemdeki politikaya ilişkin görüşü anlaşılmaya çalışılacak. Fed üyelerinin hali hazırda uygulamak istedikleri 2016 faiz hedefleriyle ilgili düşüncelerinde gevşeme olması önemli olabilir. Bu yüzden yatırımcılar Fed ‘in görüşünde değişiklik olup olmadığına bakacak.

ABD Verilerinde Toparlanma Sinyali…

ABD tarafında açıklanan bugünkü ekonomik verilere baktığımızda, toparlanma sinyalleri olduğunu görüyoruz. Yıllık üfe rakamlarında negatif bir görünüm hala daha olmasına karşın, aylık rakamlarda pozitif sinyal oluştuğu görülüyor. Sanayi ve imalat verilerinde ise uzun bir aranın ardından pozitif seyir dikkat çekti.

ABD ÜFE Aylık %+0.1 (Beklenti:%-0.2 Önceki:%-0.2 )

ABD ÜFE Yıllık %-0.2 (Beklenti:%-0.6 Önceki:%-1 )

ABD Sanayi Üretimi %0.9 (Beklenti:% 0.4 Önceki:%-0.7 )

ABD İmalat Üretimi %0.5 (Beklenti:% 0.3 Önceki:%-0.2 )

Çin Bankalarının Varlıkları %15,7 Arttı…

2015 yılında Çin bankalarının yurt içi ve yurt dışındaki RMB ve döviz varlıklarının toplam değeri geçen yıla göre yüzde 15,7 artarak 199,3 trilyon yuanı buldu.

CRI internet sitesinde yayınlanan haber aşağıda bulunuyor:

Çin Bankacılık Denetleme Kurulu'ndan edinilen verilere göre, 2015 yılının son çeyreğinde Çin bankalarının yurt içi ve yurt dışındaki toplam RMB ve döviz borcu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,1 yükselerek 184,1 trilyon yuana ulaştı.

Merkel Esad'la Anlaşmaya Ilımlı Yaklaşıyor...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'de uçuşa yasak bölge ilanı için Esed ve müttefikleri ile ABD önderliğindeki koalisyon arasında bir anlaşma yapılabileceğini söyledi. Berlin'de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Merkel, böyle bir anlaşmanın birçok insanı rahatlatacak iyi niyet gösterisi olabileceğini dile getirdi. Alman lider, Halep ve Türk sınırı arasında sivillerin öldürülmeyeceği ve baskı altında olmayacağı bir bölge kurulmasını istedi. Merkel, yarın başlayacak AB Zirvesi'nde ise Türkiye ile Ortak Eylem Planı'nın uygulanması konusunda ortak bir zemin bulabileceklerinden ümit olduğunu dile getirdi.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)