E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü Almanya verisi ve Carney'de---

Piyasaların gözü Almanya verisi ve Carney'de

Piyasaların gözü Almanya verisi ve Carney'de
12 Temmuz 2016 - 09:29 borsagundem.com

A1 Capital,sabah rporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

İngiltere gündemi sıcak tutmaya devam ediyor. Referandumun ardından görevi bırakacağını belirten Başbakan Cameron’ un yerine kimin geleceğine yönelik belirsizlik adaylardan Andrea Leadsom’ın çekilmesiyle ortadan kalktı ve Muhafazakar Parti liderliği yarışında İçişleri Bakanı, AB yanlısı Theresa May’in ülkenin yeni başbakanı olacağı kesinleşti. Siyasi belirsizliğin ortadan kalkması İngiliz ekonomisinde pozitif bir algı yaratırken, Brexit sürecinin resmi olarak başlatılması için 2017 yılının beklenebileceği ihtimali giderek artıyor. Diğer yandan küresel piyasalarda da önemli haberler arasına her gün bir yenisi ekleniyor. Cuma günü Amerika’ dan gelen Tarım Dışı İstihdam Verisi' nin beklentinin üzerinde gelmesi piyasalarda resesyon ihtimalinin zayıfladığı beklentisini yaratırken, Fed’in faiz kararı ile ilgili güvercin tutumunun değiştiğini söylemek pek doğru olmayacaktır.

Japonya’ da ise Başbakan Abe’nin partisinin senato seçimlerini kazanması ardından bugün gelen mali teşvikleri artırma yönündeki açıklamaları, küresel likiditenin artacağının bir göstergesi olarak algılanabilir. 28 temmuzda gerçekleşecek olan BOJ toplantısında tahvil ve borsa yatırım fonu(ETF) alım programı hacmini genişleterek devam edilmesi bekleniyor.

Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya’ya ait enflasyon verileri ile İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’ in konuşması takip edilecek. Beklentinin üzerinde gelecek olan veri Euro’ya değer kazanımı yaratabilir. Carney’ in ise önümüzdeki toplantı ile ilgili parasal genişleme sinyali vermesi İngiliz hisse senetleri tarafından pozitif algılanacakken, sterlin üzerinde negatif bir algı oluşturabilir. Yurtiçinde veri akışı sakin. Amerika’dan ise haftalık petrol stokları açıklanacak.

EURUSD

Bugün açıklanacak Almanya enflasyon rakamları Euro için en önemli veri denilebilir. Almanya'nın Tüfe performansı Euro'yu yukarda tutmaya devam edecek mi görüyor olacağız. Dün İngiltere’den gelen haberin ardından Euro yükseliş kaydetti. İngiltere Başbakanlığı ve muhafazakar parti liderliği için tek aday Theresa May’in kalmasının ardından Avrupa endekslerinde de toparlanma gözlemledik. Paritede yukarı yönlü hareketliliğin devamında 1.1090 seviyesinin kırılması ile birlikte 1.1120 ve 1.1155 dirençleri test edilebilir. Dolar lehine fiyatlamalar görmemiz halinde ise 1.1035 ve 1.0995 destekleri test edilebilir.

GBP/USD

Bretix referandumu ardından Başbakan Cameron’un istifa edeceğini açıklaması ve buna bağlı olarak çıkan siyasi belirsizlik sonucu hala gündemdeyken dün  adaylardan Andrea Leadsomun adaylıktan çekileceğini açıklamasıyla beraber başbakanın içişleri bakanı Theresa May olacağını güçlendirdi. Buda siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber sterlin üzerinde pozitif yansıdığını gördük. Bu gelişmenin ardından parite 1.3000 seviyesinin üzerinde fiyatlandığını gördük. Bugünde İngiltere merkez başkanı Cameron’un konuşması olacak ve paritede vovalite artışına neden olabilir.  Bu yükseliş  trendinin devam etmesi sonucu kısa vadeli olarak 1.3140 ve 1.3240 seviyeleri hedef konumunda olabilir. Ancak paritedeki tekrar bir gevşeme hareketi görülürse 1.2900 seviyesi ilk hedef ikinci hedeftede 1.2870 seviyesi diyebiliriz.

USDJPY

Japonya’da üst meclis seçimlerinden sonra senatodaki yerini sağlamlaştıran Başbakan Abe hükümetine teşvik paketinin en kısa sürede açıklanması için talimat verdi. Gelişmeler sonrası değer kaybını ikinci güne taşıyan Japon Yeni yükselişine devam ediyor. Brexit sonrası sert satış hareketlerine maruz kalan paritelerden Japon Yeni, şu sıralarda çıkış yaptığı aşağı yönlü kanalın alt bandında fiyatlıyor. 103.300 direncinin kırılması durumunda 105.185 seviyelerini hedefleyebilecek paritede olası geri çekilmelerde 102.841 ve 102.386 destek seviyeleri diyebiliriz.

A1 Capital

Günün önemli şirket haberleri - 12.07.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 12.07.2016

 

Bilanço beklentisi kuvvetli 39 hisse

 

Endeksin üzerinde getiri ve karlılığını artıracak hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)