E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Geride bıraktığımız hafta küresel piyasaların seyrine yön verebilecek kritik gelişmelere sahne oldu.Merakla beklenen OPEC toplantısının sonuçları,Deutsche Bank endişesi,Çin yuanının rezerv para olması,Fed Başkanı Yellen'in piyasalarda faiz artırımı beklentisini yükselten açıklamaları,Trump Clinton münazarası ve yurt içerisinde TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın Moody's şokunun ardından ilk kez açıklamalarda bulunmasının hafta boyunca piyasaların odak noktasında bulunduğunu belirtelim ve dilerseniz bu gelişmeleri maddeler halinde inceleyelim.
· Öncelikle piyasaların ana gündem maddesi olan Deutsche Bank endişeleri ile başlayalım. ABD Adalet Bakanlığı mortgage'ye dayalı menkul kıymet satışı ile ilgili soruşturmada Deutsche Bank ile uzlaşmak için için 14 milyar dolar talep etmesinin etkisiyle Banka'nın sermaye artırımına gideceği yönündeki söylentileri beraberinde getirdi.Bu sayede banka hisselerinde sert satışların oluştuğunu gözlemledik. Deutsche Bank'ın sahip olduğu varlıkların Alman ekonomisinin yarısından fazla olduğunu bellirtelim. Dolayısıyla yeni bir Lehman Brothers kizi endişelerinin hafta boyunca küresel piyasaları tedirgin eden bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Fakat haftanın son işlem gününde ABD hükümeti ile Banka'nın yaklaşık 5.4 milyar dolarlık uzlaşma bedeli konusunda mutabakata vardığı yönünde ki haberlerin etkisiyle banka hisselerinde ve küreesel piyasalarda bir miktar toparlanmanın oluştuğunu not edelim.
· Hafta boyu küresel piyasaların gündeminde olan bir diğer gelişme OPEC'in Cezayir toplantısının sonuçları oldu. Yapılan açıklamalara göre OPEC son 8 yılda ilk kez üretimde kısıtlamaya giderek üretimi 32.5 milyon varil ile sınırlama kararına vardı.Bu sayede günlük 33.24 milyon varil olan üretimin 32.5 milyon varil seviyesine sabitleneceğini belirtelim. İran, Nijera ve Libya'nın karardan muaf tutulurken Rusya tarafından kararı destekleyici açıklamalar geldiğini de notlarımıza ekleyelim.
· ABD Merkez Bankası Başkanı Jannet Yellen temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi öncesinde oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda Yellen'ın, FOMC üyelerinin bir çoğunun 2016 yılı içerisinde faiz artırımına sıcak baktığını ve faiz artırımı için zeminin güçlendiği yönünde ki açıklamalarının piyasalarda aralık ayı için faiz artırımı beklentilerini güçlendirdiğini gözlemledik. Bu sayede açıklamanın dolar tarafında değerlenme ile birlikte piyasalara olumsuz yansımaları olduğunu not edelim.
· Çin Halk Cumhuriyeti resmi para birimi yuan IMF tarafında rezerv para statüsüne dahil edildi. Bu sayede yuan ABD doları,Euro,Yen ve Sterlin yanında yerini alırken Çin'in küresel ekonomideki etkinliğinin daha da artacağını ve Çin piyasalarına 5 yıl içerisinde 1 trilyon Dolar fon girişi beklendiğini not edelim.
· ABD tarafında 8 Kasımda yapılacak seçimler öncesi Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump ve Demokrat Parti adayı Hillary Clinton arasında gerçekleşen başkanlık seçimi münazarası hafta iççerisinde piyasalarda gündeminde olan gelişmelerden biriydi. Yaklaşık 90 dakika süren münazarada Trump'ın Fed politikalarına yönelik kritik ifadeler kurduğunu gözlemledik. Bu bağlamda Trump, Fed'in politik kaygılar ile karar aldığını, ekonominin büyük bir balon içerisinde olduğunu ve Başkan Yellen'in faiz oranlarını artırmayarak politik davrandığını savunması dikkat çekiciydi.Ayrıca Trump'un NAFTA anlaşmasını eleştirdiğini ve seçimleri kazanması durumunda anlaşmanın tartışmaya açılacağını ifade ettiğini gözlemledik. Bill Clinton döneminde 1994 yılında imzalanan bu anlaşmanın Kanada, Meksika ve ABD arasında serbest ticaret bölgesi oluşturduğunu no edelim. Son dönemde gelen başa baş hatta Trump'un önde olduğu bazı anketlerin piyasaları tedirgin ettiği bu ortamda, münazaranın sonunda CNN'in anketine göre kazananın %67 ile Hillary Clinton olması ve piyasaların sıcak bakmadığı Trump'un düşük performansının küresel piyasalarda bir miktar olumlu fiyatlamaları beraberinde getirdiğini söyleyeebiliriz.
· TCMB Başkanı Murat Çetinkaya Moody's kararının ardından ilk kez görüşlerini ifade etti.Başkan Çetinkaya İstanbul Sanayi Odası'nda yaptığı konuşmada Türkiye'de ki maliye politikası ,sağlam bankacılık ve risk odaklı para politikasının şoklara karşı önemli bir direnç sağladığını ifade ederken son dönemde verimlilik,rekabet gücü ve tasarruf artışını destekleyecek düzenlemeler ile birlikte bu yapının daha da güçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti. Ayrıca Başkan Çetinkaya'nın alınan teşvik ve tedbirlerin de katkısıyla, yılın son çeyreğinden itibaren iktisadi faaliyette bir toparlanma gözlenmesinin beklendiğini ve Banka'nın para politikasının etkinliğini artırmak amacıyla, sadeleşme sürecine devam ettiğini belirttiğini notlarımıza ekleyelim.
Haftanın öne çıkan verileri ise şu şekilde.
ABD tarafında merakla beklenen 2. Çeyreğe ilişkin GSYİH verisinin çeyreklik bazda %1.4 ile %1.3 olan beklentilerden olumlu açıklandığını gözlemledik.Yine 2. Çeyreğe ilişkin GSYİH ffiyat endeksi verisinin ise çeyreklik bazda %2.3 ile beklentilere paralel açıklandığını belirtelim.
İngiltere tarafında 2. Çeyreğe ilişkin GSYİH verisi çeyreklik bazda %0.7 ile %0.6 olan beklentilerden olumlu gelirken yıllık bazda ise %2.1 ile %2.2 olan beklentilerden olumsuz açıklandığını gözlemledik.
Euro Bölgesi tarafında Eylül ayına ilişkin Çekirdek TÜFE yıllık bazda % 0.8 ile %0.9 olan beklentilerden olumsuz açıklanırken TÜFE'nin yıllık bazda % %0.4 ile beklentilere paralel geldiğini gözlemledik. Ağustos ayına ilişkin işsizlik oranı verisinin de %10.1 ile %10.0 olan beklentilerden olumsuz açıklandığını belirtelim.
Yurt içerisinde ise 2016 yılı Ağustos ayına ilişkin ihracat,ithalat ve dış ticaret açığı verileri açıklandı.2016 yılı ağustos ayına ilişkin ihracat önceki yılın aynı ayına göre %7,7 artarak 11 milyar 867 milyon dolar olurken ithalat %3,7 artarak 16 milyar 554 milyon dolar seviyesine yükseldiğini gözlemledik. Ağustos ayında dış ticaret açığı %5.3 azalarak 4.6687 milyar dolara düşerken 4.70 milyar olan beklentilerden olumlu bir performans sergilediğini ve Temmuz verisinin ise 4.79 milyar dolardan 4.81 milyar dolara revize edildiğini de not edelim.
Geride bıraktığımız haftanın öne çıkan gelişmeleri bu şekildeydi. Dilerseniz piyasaların hafta boyunca odaklanacağı gelişmelere göz atalım.
Öncelikle Çin tarafında Milli Gün nedeniyle hafta boyu piyasaların kapalı olacağını not edelim.
Pazartesi
Haftanın ilk işlem gününde Almanya tarafında birleşme günü nedeniyle piyasaların kapalı olacağını not edelim. Önemli veriler ile haftaya başlayacağız.Bu bağlamda öncelikle yurt içerisinde enflasyon ve imalat PMI verilerinin ön planda olacağını belirtelim.TÜFE'de aylık bazda %0.66 artış beklentisinin olduğunu görüyoruz.Ardından Almanya tarafında eylül ayına ilişkin imalat PMI verisini takip edeceğiz.Bankacılık sektöründe yaşanan problemler nedeniyle zor günler geçiren Almanya piyasaları için önemli bir veri konumunda. Piyasa beklentisinin verinin 54.3 ollarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz. Yine Euro Bölgesi tarafında da İmalat PMI verisini takip edeceğimizi not edelim. Beklentiler verinin 52.6 olarak açıklanacağı yönünde. İngiltere tarafında da İmalat PMI verisinin ön planda olacağını söyleyebiliriz. Beklentilerin verinin 52.1 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz. ABD tarafında ise eylül ayına ilişkin Üretim PMI, ISM imalat istihdamı ve ISM imalat PMI verilerini takip edeceğiz.Piyasa beklentisinin ISM imalat PMI verisinin 50.3 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz. ISM imalat istihdamı verisi için ise beklentilerin verinin 49.0 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu notlarımıza ekleyelim.
Salı
Haftanı en sakin günlerinden biri olacağını söyleyebiliriz.Günün ilk saatinde Yeni Zelanda tarafında 3.çeyreğe ilişkin NZIER işletme güveni verisi açıklanacak. Ardından Avustralya tarafında önemli gelişmelere şahit olacağız. Avustralya Merkez Bankası Faiz oranı kararını açıklayacak ve beklentiler politika faizinin birr kez daha rekor düşük seviye olan %1.50 düzeyinde tutulacağı yönünde. Banka ağustos ayında yapılan toplantıda uzun süredir devam eden faiz indirimi hamlelerine bir yenisini daha eklemiş ve beklentiler paralelinde politika faizini 25 baz puan düşürerek rekor düşük seviye olan % 1.50'lere çekmişti.Eylül toplantısında ise beklentiler paralelinde faizleri %1.50 seviyesinde tutulduğunu hatırlatalım. Bankanın enflasyon hedefi % 3 - %2 aralığında olmasına rağmen 2014 yılından beri ülkede enflasyonun bu seviyenin altında olduğunu ve son gelen verilere göre %1 seviyesinde seyir ettiğini not edelim.Dolayısıyla bu toplantıda piyasa beklentisinin faizlerde değişiklik yapılmaması yönünde olmasında rağmen faiz indirimi hamlelerinin devam etme olasılığı göz ardı edilmemeli. Yine Avustralya tarafında ağustos ayına ilişkin inşaat izinleri verisinin de açıklanacağını not edelim. İngiltere tarafında ise eylül ayına ilişkin inşaat PMI verisini takip edeceğiz. Beklentilerin verinin 49.0 olarak açıklaanacağı yönünde olduğunu da notlarımıza ekleyelim.
Çarşamba
Özellikle ABD tarafında önemli verilerin açıklanacağı bir gün bizleri bekliyor olacak. Bu bağlamda Cuma günü açılanacak TDI verisi öncesi araların da çok net bir korelasayon olmasada piyasaların oldukça önem verdiği ADP terım dışı istihdam değişikliği verisinin ön planda olacağını belirtelim. Piyasa beklentisinin verinin 170K olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz.Bu veri ile birlikte eylül ayına ilişkin Hizmet PMI verisi de Dolar bazlı paritelerde volatilite yaratabilecek cinsten. Yine eylül ayına ilişkin Markit bileşik PMI ,ISM imalat dışı PMI verilerinin de ön planda olacağını not edelim. ISM İmalat dışı PMI verisi için beklentilerin verinin 53.0 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu da notlarımıza ekleyelim. Yine ABD tarafında ağustos ayına ilişkin Ticaret dengesi ve fabrika siparişleri verilerinin de önem arz ettiğini not edelim. Piyasa beklentisinin fabrika siparişlerinde aylık bazda %0.2 daralma yaşanacağı yönnünde olduğunu görüyoruz.Ticaret dengesi verisi için de beklentilerin verinin -40.50 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görmekteyiz. Son olarak ham petrol stokları verisinin de dikkat çektiğini notlarımıza ekleyelim. ABD kaynaklı gelişmelerin dışında küresel piyasalarda yine PMI verilerinin ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz.Bu bağlamda İngiltere tarafında eylül ayına ilişkin hizmet PMI verisine odaklanacağız. Piyasa beklentisinin verinin 52.0 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz. Euro Bölgesi tarafında da Hizmet PMI ve Markit Bileşik PMI verilerinin yanı sıra ağustos ayına ilişkin perakende satışlar verisinin ön planda olacağını söyleyebiliriz.Piyasa beklentisinin Hizmet PMI verisinin 52.1 olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz.Perakende satışlarda aylık bazda %0.4 daralma beklentisi hakim.Almanya tarafında da Hizmet PMI verisi ön planda olacağını not edelim. Piyasalar verinin 50.6 olarak açıklanmasını bekliyor. Son olarak Avustralya tarafında ağustos ayına ilişkin perakende satışlar verisinin açıklanacağını belirtelim.Beklentilerin perakende satışlarda aylık bazda %0.2 artış yaşandığı yönünde olduğunu görüyoruz.
Perşembe
Veri akışı bakımından sakin bir gün bizleri beklese de Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Toplantı Tutanaklarının yayınlanacak olması günün önemini artırıyor.Bu bağlamda öncelikle bankanın eylül para politikası toplantısında beklentiler paralelinde politika faizinin %0, mevduat faizinin %-0.40 ve marjinal fonlama oranının da %0.25 olarak sabit bıraktığını hatırlatalım.80 Milyar Euro olan varlık alım programında da değişiklik yapılmadığını gözlemlemiştik. Bununla birlikte toplantının ardından Draghi'nin faizlerin uzun bir süre daha mevcut seviyede yada daha düşük seviyelerde devam etmesini beklediklerini ve % 2 olan enflasyon hedeflerine ulaşana kadar tüm enstrümanları kullanacaklarını ifade ettiğin belirtelim.Tutanaklarda sürpriz ifadelere rastlamayı beklemesek de bir sonraki toplantıda ek parasal önlemlerin görüşüleebileceğine yönelik ifadelerin geçmesinin euro tarafında zayıflamaya sebebiyet verebileceğini not edelim.
Bu gelişmenin dışında günün ilk saatlerinde Avustralya tarafında ağustos ayına ilişkin Ticaret Dengesi, ihracat ve ithalat verilerinin dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Almanya tarafında ise ağustos ayına ilişkin fabrika siparişleri verisini takip edeceğiz. Beklentiler ağustos ayında siparişlerde %0.2 artış yaşandığı yönünde.Son olarak Kanada tarafında ağustos ayına ilişkin İnşaat izinleri ve ABD tarafında işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verilerinin açıklanacağını da notlarımıza ekleyelim.
Cuma
Haftanın en kritik günü olacağını söyleyebiliriz.Bunun nedeni tabii ki ABD TDI veri setinin açıklanacak olması. Son dönemde özellikle Başkan Yellen'in açıklamalarının ardından piyasalarda Aralık FOMC'de faiz artırımı hamlesinin gelebileceğine yönelik beklentiler artmış durumda.Yelen son konuşmasında istihdam piyasasında yaşanan güçlü görünümün korunması durumunda yıl içerisiinde faiz artırımı gelebileceğine inandığını ifade etmişti. Dolayısıyla Eylül ayı TDI veri setinde oluşabilecek olumlu görünümün piyasaların faiz artırımı beklentilerini daha da artıracağını ve dolar tarafında güçlenmeye sebebiyet verebileceğini not edelim.Bu bağlamda Piyasa beklentisinin eylül TDI verisinin 170 K olarak açıklanacağı yönünde olduğunu görüyoruz. Ortalama saatlik kazançlarda %0.3 artış beklenirken işsizlik oranlarında %4.9 ile değişikliğin beklenmediğini not edelim. TDI veri setinin açıklanmasının ardından gün içerisinde FOMC üyeleri George ,Mester ve Brainard'ın yanı sıra FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in konuşması olacağını da notlarımıza ekleyelim. İngiltere tarafında da önemli verilerin açıklanacağını görüyoruz.Bu bağlamda ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi,imalat üretimi ,ticaret dengesi ve halifax konut fiyat endeksi verilerinin dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Piyasa beklentisinin sanayi üretiminde aylık bazda %0.2 yıllık bazda ise % 1.3 artış yaşandığı yöönünde olduğunu görüyoruz.İmalat üretiminde de aylık bazda %0.5 yıllık bazda da %0.9 artış beklentisinin hakim olduğunu belirtelim. Kanada tarafında ise eylül ayına ilişkin istihdam değişikliği işsizlik oranları ve Ivey PMI verilerini takip edeceğiz. Son olarak Almanya tarafında ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi verisinin dikkat çektiğini belirtelim. Beklentilerin aylık bazda %0.8 yaşandığı yönünde olduğunu görüyoruz.
EUR/USD Analizi
1.1200 desteğinin üzerinde tutunması sonucu yukarı yönde hareketlerin oluştuğunu takip etmekteyiz. Bu sayede 1.1240 direncinin hemen altında işlemlerin oluştuğunu görüyoruz. Bu direnç seviyesinin aşılabilmesi soncu çok daha önem verdiğimiz 1.1270 seviyesi izlenecektir. Özellikle bu direnç seviyesinin aşılması ve üzerinde kalıcılığın gerçekleşebilmesi durumunda 1.1330 ve 1.1365 seviyelerini takip edeceğiz. Paritede 1.1200 desteğinin kırılması durumunda ise 1.1160 desteği ile birlikte 1.1130 ve 1.1100 seviyeleri hedef konumuna yerleşecektir.
Ons Altın Analizi
1316 seviyesinin altında işlemlerin oluşması gerilemenin devamı açısından önem arz ediyor. Şayet gün içerisinde toparlanma hareketleri meydana gelmez ve gerileme hareketleri ivme kazanabilirse ilk olarak 1308 ve arkasından 1302 il 1297 desteklerini takip edebiliriz. Buna karşılık sarı metalde yukarı yönde hareketlerin oluşabilmesi içinse 1320 seviyesinin üzerine yerleşme meydana gelmeli. Bu syede 1325 ve 1330 seviyelerine doğru toparlanma gerçekleşebilir.
USD/TRY Analizi
3.0100 seviyesinin altında işlemler devam etse de 3.0000 desteğinin aşağı yönde kırılamadığını ve yukarı yönde hareketlenmelerin yaşandığını takip ediyoruz. Bu noktada 3.0100 direncini izlemeye devam etmekteyiz. Bu seviyenin aşılabilmesi durumunda TL aleyhine fiyatlamalar sertleşebilir. Bu durumda 3.0200 ve ardından 3.0280 dirençlerine doğru yönelim meydana gelebilir. 3.0100 direncinin aşılamaması durumunda ise kar satışları olarak nitelendirebileceğimiz gerilemeler devreye girebilir. Bu sayede ilk olarak 22.9880 desteğine kadar gerileme sürebilir. Şayet gevşeme hareketi süratlenir ve 2.9880 desteği kırılabilirse yeniden 2.9660 seviyesine kadar düşüş hareketi görebiliriz.
GBP/USD Analizi
1.2900 seviyelerine kadar gevşemenin yaşandığını gördük. Biz bu noktada 1.2920 desteğinin önemini daha önceki raporlarımızda dile getiriyor ve bu seviyenin altında kalıcılıkların gerilemenin devamı açısından önemli olduğunu belirtiyorduk. Fakat şimdilik 1.2920 seviyesinin altında kalıcılığın sağlanamadığını ve yukarı yönde hareketlerin oluştuğunu izlemekteyiz. Bu sayede ilk olarak 1.2950 ve arkasından 1.3000 dirençleri izlenecektir. Özellikle 1.3000 aşılabilirse 1.306o direncine kadar hareket devam edebilir. Bunun yanında paritenin 1.2920 desteğini kırması durumunda ise 1.2860 desteği oldukça önemli olacaktır. Kırılabilirse 1.2800 seviyesine kadar gevşeme devam edebilir.
USD/JPY Analizi
Genel itibari ile 101.00 ile 101.70 bölgesinde sıkışma yaşandığını görmekteyiz. Bu sabah itibari ile de ara direnç oolarak takip ettiğimiz 101.40 seviyesini izliyoruz. Yalnız yukarı yönde hareketlerin oluşması sonucu 101.70 direnci çok daha önemli olacaktır. Bu direnç seviyesinin üzerinde fiyatlamalarda 102.00 ve 102.50 dirençlerinin takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buna karşılık 101.00 desteğinin kırılması soncu olarak da 100.70 ve 100.00 desteklerini takip edeceğiz.
Vadeli Ham Petrol Analizi
48.00 seviyesinin hemen altında işlemlerin oluştuğunu gözetlemekteyiz. Bu seviyesinin üzerinde kalıcılığın sağlanabilmesi soncu ham petrol fiyatlarında yukarı yönde hareketlerin hızlanma ihtimali artacaktır. Şayet bu yönde bir fiyatlamanın oluşması durumunda ilk olarak 48.50 - 48.75 bölgesi ve arkasından 49.40 ile 50.00 seviyelerine kadar yükseliş gerçekleşebilir. 48.00 direncinin aşılamaması durumunda ise 47.00 ve 46.50 desteklerine kadar kısa vadeli bir kar realizasyonu gelme ihtimali de güçlenecektir.
Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Şirket haberleri ve tavsiyeleri 01.10.2016
Günün önemli şirket haberleri 03.10.2016
Küresel piyasalar azalan endişelerle yükseliyor
ABD ikinci çeyrek büyümesi yukarı revize edildi
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:36)