E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPİYASALARI ETKİLEYECEK ÖNEMLİ GELİŞMELER---

PİYASALARI ETKİLEYECEK ÖNEMLİ GELİŞMELER

PİYASALARI ETKİLEYECEK ÖNEMLİ GELİŞMELER
10 Ağustos 2009 - 10:55 borsagundem.com

Bugün sabah açıklanacak Haziran sanayi üretimi (beklenti -%12.6) ve piyasalar kapandıktan sonra açıklanacak ödemeler dengesi verileri günün önemli verilerinden. Sanayi üretimi her ne kadar iki ay gecikmeli açıklansa da genel trend açısından önemli.

Yarın ise Temmuz kapasite kullanım açıklanacak. Bugün açıklanacak sanayi üretimi ile beraber bize sanayi üretimindeki nisbi düzelmenin geçici olup olmadığını analiz etmemizde yardımcı olacaktır. Bilindiği üzere yurtiçi talebi artırmak için geçici vergi indirimleri sanayi üretimini artırdı (Mayıs ve muhtemelen Haziran aylarında). Bunun kalıcı bir iyileşme olup olmadığının ilk sinyali yarın Temmuz KKO rakamından gelecek. Hatırlanacağı üzere Haziran KKO %72.7 olmuştu (bu senenin en yüksek rakamı). Global piyasalar geçen haftayı Cuma günkü olumlu Amerika işsizlik verileri sonrası yükselişlerle tamamladı. Bu hafta ise veri akışı tarafında oldukça yoğun bir hafta bizi bekliyor. Yine beklentilerden iyi gelecek veriler piyasaları yukarıya taşıyabilir (veya tam tersi). Ancak biz kuşkucu tavrımızı koruyor ve piyasaların bir düzeltme hareketine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Düzeltme olmazsa piyasalarda yeni bir balona doğru yol alıyoruz demektir. Piyasalardaki balonun patlaması ise yatırımcılar açısından son derece rahatsız edici bir durum olacaktır. 2009/06 Mali Tabloları - ALBRK (faizsiz bankacılık, $819mn mcap) TL54mn konsolide olmayan net kar elde etti (geçen yıla göre %8 azalma, beklentilerden daha düşük). 2ç09’da net kar TL24mn olarak gerçekleşmiş olup bir önceki çeyreğe göre %22 oranında azalmıştır. Takipteki kredilerin oranı 1ç09’daki %4.5’dan %4.3’e geriledi. Krediler ve mevduat ise sene başından itibaren sırasıyla %5 ve %18 oranlarında artış gösterdi. F/K: 9.2x, PD/DD: 1.8x, Özkaynak karlılığı: %22. Şirket Haberleri - GLYHO 10 bölgede doğalgaz dağıtım lisansını elinde bulunduran iştiraki Energaz’da sahip olduğu %53 oranındaki hisselerinin tümünün veya bir kısmının satışı ile ilgili olarak 11 potansiyel yatırımcı gizlilik anlaşması imzalandığını duyurdu. Şirket 15 Eylül’e kadar bağlayıcı olmayan, Ekim’09’a kadar da bağlayıcı teklilferin alınmasının tamamlanmasını hedefliyor. - TUPRS Türkiye, Rusya ve İtalya arasında gerçekleştirilen enerji zirvesi sonucu ortaya çıkabilecek potansiyel projeler ile ilgilenebileceğini açıkladı. Şirketin hali hazırda Rus petrol şirketleri ile iş ilişkileri bulunmaktadır. Şirketin bu açıklaması önümüzdeki dönemlerde şirketin bazı uluslarası projelerde yer alabileceğine ilişkin bir işaret olarak yorumlanabilir. İzlenecekler - Bakanlar Kurulu Toplantısı (11:00, görüşülmesi muhtemel konu: yargı reformu) - Haziran’09 Sanayi Üretimi (10:00, Bekl: -12.6%) - Hazine Temmuz’09 Nakit Bütçe (17:00) - Cari Açık Haziran’09 (17:00, Bekl:$2.12mr) - 1y09 Mali Tablo Açıklamaları: THYAO (kesin değil, Kons: TL206mn) ve TOASO (Bekl: TL120mn) M Ersagun Şimşek Director, Institutional Sales & Trading Tera Stock Brokers Inc

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)