E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasaları ABD endişesi sardı---

Piyasaları ABD endişesi sardı

Piyasaları ABD endişesi sardı
30 Eylül 2013 - 14:02 borsaningundemi.com

Uluslararası piyasalar, ABD hükümetinin yükümlülüklerini yerine getirememesi endişesi ile satıcılı seyrediyor

Küresel hisse senetleri, ABD hükümetinin kapanma olasılığının artmasının ardından düşerek, son 18 ayın en iyi çeyrek dönem performansını daraltırken, Japon yeni değer kazandı. ham petrol ve İtalyan tahvilleri değer kaybetti.
MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi Londra saati ile 10:16'da yüzde 0.5 aşağıda seyrederken, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.9 geriledi ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.5'lik bir düşüş gerçekleştirdi. İtalya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri düşüşünü üçüncü güne taşırken, 10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi son yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Yen 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kazanırken, euro karşısında son üç haftanın zirvesine çıktı. Malezya ringgiti dolar karşısında yüzde 1.2 geriledi. Batı Teksas petrolü yüzde 1.4 düştü.
ABD Kongresi'nin son 17 yılda ilk kez hükümetin kapanma riskini ortaya çıkaran ve borç limitinin artırılmasına tehdit oluşturan tartışmaları bitirebilmesi için sadece bir gün kaldı. İtalya'da hükümet, eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin yandaşlarının kabineden çıkacaklarını açıklamasının ardından çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Çin'de imalat sanayi Eylül ayında ekonomistlerin tahminlerinden daha az arttı.
Londra'da Societe Generale'in SA küresel stratejisti Kit Juckes, "Kaba komedi devam ediyor ve riskten kaçınma artıyor," dedi ve "ABD halen kapanmaya doğru gidiyor ve İtalya'da hükümet muhtemelen seçimlere yol açacak güven oylamasına doğru ilerliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)