E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki olumlu havayı ne bozabilir---

Piyasalardaki olumlu havayı ne bozabilir

Piyasalardaki olumlu havayı ne bozabilir
25 Nisan 2016 - 09:42 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Doların güçlenmeye başlaması ve petroldeki zayıflamanın dünya piyasalarında yol açtığı kar satışları devam ediyor. Cuma günkü zayıf ABD kapanışının ardından Asya piyasaları da haftaya satıcılı başladı. Ancak piyasalardaki kayıplar yeni bir ayı piyasasının başlangıcından ziyade kar satışlarına benziyor.

Piyasalardaki olumlu havayı ne bozabilir?  Geçtiğimiz yıllarda piyasalardaki yükselişi Fed’in para politikasını normalleştireceği endişesi tetiklemişti.  Söz konusu korku 2013 yılında  ABD tahvil faizi, 2015 yılında ise  güçlü dolar kanalıyla piyasaları vurmuştu.

Mevcut piyasa fiyatlamaları böyle bir endişeye işaret etmiyor. Fed’in varlık alımlarını bitirmesine ve faiz artırımına başlamasına rağmen 10 yıllık tahvil faizleri  2013 yılına göre 1,2 puan düşerek %1,87 seviyesinden işlem görüyor.  100 seviyesinin üzerini zorlayan  DXY dolar endeksi 95,0 seviyesinin altında seyrediyor.

Çarşamba günü açıklanacak FOMC toplantısından bu durumu bozacak bir sinyal gelebilir mi? Gelirse büyük sürpriz olur ve piyasaları dalgalandırır. Fed vadeli piyasaları faiz artışına Haziran ayı için %20, Temmuz ayı için %34 ihtimal veriyor.

Asya borsaları ve ABD vadelileri Borsa İstanbul’un haftaya hafif satıcılı başlayacağına işaret ediyor.  Ancak Çarşamba günkü FED ve Perşembe günkü BOJ açıklamaları öncesinde dar alanda paslaşmalar olması daha muhtemel.

Şirket bazında güçlü ilk çeyrek sonuçları açıklayan Akbank’ta yukarı,  beklentilerin altında kalan Arçelik’te ise aşağı yönlü baskı bekliyoruz. Ulaştırma bakanı Binali’nin Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklamaları Tav hisselerini önceden bilinmesine rağmen olumlu etkileyebilir.

İş Yatırım - Serhat Gürleyen

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)