E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda yıl sonu durgunluğu---

Piyasalarda yıl sonu durgunluğu

Piyasalarda yıl sonu durgunluğu
28 Aralık 2015 - 16:45 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam piyasa raporunda öne çıkan ekonomik gelişmeleri değerlendirdi

Yılın son günlerine girerken piyasalarda tatil havası sürüyor. Geçen hafta Perşembe günü itibariyle başlayan Noel tatiliyle birlikte bir çok yatırımcı piyasalardan uzaklaştı. Bu hafta yılbaşı tatilinin de olmasıyla birlikte global yatırımcıların piyasalara Ocak’ın ilk haftasıyla birlikte dönmesi bekleniyor. Ekonomik veri akışınında oldukça zayıf olmasının etkilerini de hissediyoruz. Avrupa borsalarında %0.50-%1 aralığında değer kayıpları görülürken, ABD borsaları da güne negatif bir başlangıç yaptı.

Japonya ‘da Veriler Düşüş Gösterdi…

Japonya'nın sanayi üretimi Kasım ayında % 1.0 düşüş kaydetti. Analistler, Ekim ayında % 1.4 artan sanayi üretiminde aylık % 0.6 oranında düşüş olmasını bekliyorlardı. Ekonomistlerin % 0.6 düşüş beklediği perakende satışlar Kasım ayında % 1.0 oranında azaldı. Perakende satışlar Ekim ayında % 1.8 artmıştı.

IMF'den Suudi Arabistan'a Uyarı...

IMF, gelirinin neredeyse tamamını petrolden elde eden Suudi Arabistan için iflas tahmininde bulundu. IMF'ye göre ülkenin nakit rezervleri serbest düşüşte ve sadece beş yıla yetecek kadar finansal varlığı var.

Rus Ekonomisinde Daralma Sürüyor...

Rusya Ekonomi Bakanlığı, Rusya'nın ekonomisinin Kasım ayında kısa dönemli toparlanma sonrasında daraldığını açıkladı. Bakanlık, ülkenin GSYH'sının söz konusu ayda %4 gerilediğini, Ocak-Kasım döneminde ise yıllık %3.7 gerileme kaydedildiğini duyurdu.

İran’dan Yeni Petrol Açıklaması…

Ulusal İran Petrol Şirketi Başkanı Rakneddin Javadi, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasının ardından bir hafta içinde petrol ihracatının günlük 500.000 varil artırılmasının planlandığını belirtti.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)