E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda tedirginlik devam ediyor---

Piyasalarda tedirginlik devam ediyor

Piyasalarda tedirginlik devam ediyor
03 Temmuz 2013 - 09:32 borsagundem.com

Küresel piyasalar Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesinde tedirgin bekleyişine devam ediyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politikaları üzerinde belirleyici olması nedeniyle cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde tedirgin bekleyişine devam ediyor.
Dün ABD'de açıklanan fabrika siparişleri verisinin beklentiler paralelinde yüzde 2,1 oranında artış göstermesine rağmen, bağımsızlık günü tatili nedeniyle, bugün yarım gün, yarın ise tam gün kapalı olacak piyasalarda genel olarak satıcılı bir seyir izlendiği görüldü. Dow Jones endeksi dün günü yüzde 0,28 oranında değer kaybıyla 14.932 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,05 oranında düşüş kaydetti. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde bugün de yoğun veri akışının takip edileceğini ifade eden analistler, tarım dışı istihdam verisine odaklanan piyasalarda, verilere ve yükselişe geçen petrol fiyatlarına paralel olarak hisse bazlı işlemlerin etkili olabileceğini kaydediyor.
Avrupa tarafında da dün genel olarak satıcılı bir seyir tüm hisse senedi piyasalarına hakim oldu. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,92 oranında düşüşle 7.911 puandan tamamlarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,66, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,06 oranında geriledi. Analistler Troyka ile Yunanistan arasındaki görüşmelerin takip edildiğini ancak sorunlu olduğu kesinleşmiş olan ülkelerin Avrupa geneline etkilerinin artık azaldığını belirtiyor. Yarın Avrupa'da Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin  yapacağı açıklamalara odaklanılacağını ifade eden analistler, bugün perakende satışlar ve PMI verilerinin takip edileceğini kaydediyor.
Yurt içinde ise tahvil-bono piyasasında bugün açıklanacak haziran ayı enflasyon verileri öncesinde alıcılı bir seyir izlenirken, Borsa İstanbul'da ise sakin ve yatay bir seyir gün boyu piyasaya hakim oldu. Gösterge tahvilin bileşik faizi dün yüzde 7,58'den başladığı günü yüzde 7,34 seviyesinden tamamlarken, BIST 100 endeksi ise önceki kapanışa göre yüzde 0,39 oranında değer kaybetti. Bugün açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, küresel piyasalara paralel olarak satıcılı bir başlangıç yapılabileceğini ve endeksin 75.500 puan seviyesinin destek olarak takip edilmesi gerektiğini kaydediyor.
Bugün açıklanacak haziran ayı tüketici enflasyonu için ekonomistlerin beklentisi yüzde 0,09 oranında artış olacağı yönünde. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,38, en düşük ise yüzde eksi 0,25 aralığında yer aldı.
TÜİK'in açıkladığı verilere göre mayıs ayında enflasyon, nisan ayına göre yüzde 0,15 artarken, yıllık enflasyon ise yüzde 6,51 olarak gerçekleşmişti.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.00 Türkiye, haziran ayı ÜFE ve TÜFE
10.53 Almanya haziran ayı PMI hizmetler endeksi
11.58 Avro Bölgesi, haziran ayı PMI hizmetler endeksi
12.00 Avro Bölgesi, mayıs ayı perakende satışlar
15.15 ABD, haziran ayı ADP özel sektör istihdamı
15.30 ABD, mayıs ayı dış ticaret dengesi
15.30 ABD, haftalık işsizlik maaşı başvuruları
17.00 ABD, haziran ayı ISM hizmetler endeksi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)